TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  05.02.2013 10:39:21

Exposlanec Wolf stále nenastoupil do vězení. Utekl už do Karibiku?

Kde je bývalý poslanec Petr Wolf? Místo toho, aby seděl za mřížemi, před spravedlností se skrývá. Podle informací televize Nova je jednou z vyšetřovacích verzí policistů i to, že Wolf už utekl "za kopečky" a užívá si pohodlí v Dominikánské republice.
Policisté po Wolfovi zatím marně pátrají, minulý týden prohledávali přímo jeho dům, ale po exposlanci tam nebyly ani stopy. Muži v uniformě prověřují i další možné adresy, kde by se mohl ukrývat.
 

Jenže podle informací TV Nova už je Wolf dávno v zahraničí a užívá si sluníčko a pláže v Dominikánské republice. A ta nemá s Českem uzavřenou smlouvu o vydávání osob, takže i tak se může Wolf vězení vyhnout. "Záleží na vnitrostátní úpravě Dominikánské republiky. Ta může vydávat osoby pouze na základě mezinárodní smlouvy, nikoli bezesmluvně," vysvětluje mluvčí ministerstva spravedlnosti ministra spravedlnosti.
 

V exotickém ráji se ale před spravedlností nemusí Wolf skrývat sám. Podle spekulací se tu ukrývá i třeba lupič století František Procházka, odsouzený za krádež v bezpečnostní agentuře G4S, ve které před 5 lety ukradl přes půl miliardy korun.
 

Karibské slunce si užíval i podnikatel Miloslava Votava, stíhaný pro šedesátimilionový podvod, nebo člen Berdychova gangu František Hajn. Ty ale speciální jednotka policistů spolu s dalšími 5 zločinci loni na podzim nakonec ulovila a konečně poslala za mříže.
 

V poslední době odsouzení politici:
 

Petr Wolf
Věk: 52 let
Povolání: Bývalý poslanec
Prohřešek: Zneužití státních dotací
Trest: 6 let vězení a pokuta 6 milionů korun
 

Alexandr Novák
http://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/440xX/Jul2012/1110025.jpg Věk: 56 let
Povolání: Bývalý senátor
Prohřešek: Korupce a braní úplatků
Trest: 4 roky vězení
 

Novák před třemi lety stanul před soudem za to, že měl jako starosta Chomutova v roce 1999 vzít úplatek 42 milionů korun a to za sjednání prodeje akcií severočeské energetiky a plynárenské jedné soukromé společnosti. Novák tehdy vyfasoval 4 roky natvrdo.
 

Bývalý politik měl 6. listopadu nastoupit do vězení, jenže právě v ten samý den byl hospotalizovaný tady, v teplické nemocnici. A kvůli údajným zdravotním problémům požádal o odklad nástupu. Vězeňská služba si teď ale nechává podle informací TV Nova zpracovat znalecký posudek, který určí, jestli je Novák opravdu v tak špatném zdravotním stavu nebo se vězení jen vyhýbá. Posudek má být hotový do 10. února.
 

Roman Pekárek
http://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/440xX/Nov2012/1417104.jpgVěk: 46 let
Povolání: Poslanec a bývalý místostarosta Kolína
Prohřešek: Korupce
Trest: 5 let vězení a pokuta 250 tisíc korun
 

Narozdíl od Alexandra Nováka nebo Petra Wolfa poslanec, který se i přes to, že se cítí nevinný, svému trestu nevyhýbá. Pekárka poslal vrchní soud v Praze před Vánoci do vězení za korupci, které se dopustil jako bývalý místostarosta Kolína. Chtěl úplatek milion korun po podnikateli Petru Ličkovi a za to mu slíbil, že od města dostane levnější pozemky.
 

V české historii to bude vůbec první pravomocně nepodmínečně odsouzený poslanec! Pekárek už dříve prohlásil, že se trestu vyhýbat rozhodně nebude, ale poslaneckého křesla se vzdát nehodlá.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688