TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  28.01.2013 08:50:38

Zeman by chtěl nový soud pro Kajínka, milosti prý dávat nebude

Kajínek byl odsouzen za nájemné vraždy, stále ale tvrdí, že je nespáchal. Pozornost vzbudil tím, když se mu podařilo utéci z jedné z nejstřeženějších věznic, z hradu Mírova.
 

Zeman prohlásil, že se nebude vůči svým předchůdcům na Pražském hradě, tedy Václavu Havlovi a Václavu Klausovi, vymezovat. Rozhodně bude uplatňovat všechna práva, která mu zaručuje ústava, chce tedy častěji navštěvovat jednání vlády i jednání obou parlamentních komor.
 

Přesvědčováním poslanců a senátorů, kteří mají zákonodárnou iniciativu, chce dosáhnout záměrů, které uváděl ve svém volebním programu. "Buď se to povede, nebo ne, ale za zkoušku to rozhodně stojí," dodal. Ve funkci prezidenta může jen upozorňovat na plýtvání a nehospodárnost a naznačovat možnosti změn, zbytek je ovšem na vládě a parlamentu.
 

Zeman prohlásil, že na evropské summity by měl jezdit především premiér, on sám ve funkci prezidenta se chce zaměřit na jednotlivé kraje České republiky. "Do zahraničí by měl prezident jezdit tam, kde se nabízejí obchodní příležitosti pro české exportéry. Rozhodně by to neměly být turisticky zajímavé destinace. Pro mě je stejně turisticky nejzajímavější destinací Česká republika," uvedl.
 

Zatím ještě neví, zda bude bydlet v prezidentském apartmá přímo na Pražském hradě nebo ve vile, kterou zatím obývá prezident Klaus. "Já nejsem příliš náročný a na Hradě bych bydlel jen proto, abych ušetřil čas," dodal.
 

Personální zemětřesení na Pražském hradě nechystá, tvrdí. "Před inaugurací se chci sejít s pracovníky prezidentské kanceláře. Nikoho, kromě již uvedených dvou jmen, nebudu vyhánět," uvedl. Počítá s tím, že by na Hradě zachoval hudební cyklus džezu a spíše by ho ještě rozšířil o další hudební žánry.

 

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688