eTrader (eTrader)
Akcie ve světě  |  25.01.2013 09:02:34

Stručné shrnutí US trhů dne 24.1.13 – smíšený závěr vlivem Applu

Čtvrteční obchodní den na US trzích prokázal nadále celkem solidní sentiment a nebýt kursových dopadů z nedobrých HV společnosti Apple a vlivu na celý index Nasdaq Composite, mohly všechny indexy znovu posunout své možnosti bodových hranic. Nakonec se to podařilo pouze indexu DJIA, ale i tento drobný příspěvek je přínosem.

Program a výsledky makrodat také rozhodně nic nepokazily, když se ukázalo, že úvodní požadavky v nezaměstnanosti klesly o 5 tis. na číslo 330 tis. vs. očekávání 355 tis. a rovněž pokračující požadavky byly mírně pod předpoklady. Index předstihových ukazatelů za prosinec se představil s cifrou 0,5%, což bylo víceméně dle koncensu. PMI Manufacturing Index flash dle Markit vykázal úroveň 56,1 bodů a jedná se tedy o expanzi a to nejsilnější od března 2011.

Podobné indexy PMIČíně a eurozóně také vykázaly zlepšení v aktivitě a podpořily tak průběh globálních trhů.

Co se do scénáře vývoje tradingu nehodilo, byl průběh obchodůakciemi Apple (AAPL), které doplatily na příliš náročná očekávání a některé nenaplněné položky v rámci HV a odhad dalších prodejů produktů způsobil značnou korekci těchto ještě nedávno hodně vyhledávaných akcií. Apple tak ztratil opět výrazně, tentokrát více než 12% a byl to nejhorší den pro Apple od září 2008. Došlo již také na snižování cílových cen titulu. Dopady na index Nasdaq Composite je evidentní, neboť Apple tvoří více než 10% indexu a v případě indexu SP 500 to je 3,6%.

Z tohoto vývoje také resultují závěrečné hodnoty hlavních US akciových indexů, které jsou následující: DJIA 13825,33 bodů (+0,33%), Nasdaq Composite 3130,38 bodů (-0,74%) a SP 500 1494,82 bodů (0%). V případě indexu DJIA se jedná o pátý růstový den a širší index SP 500 v jednu chvíli překročil poprvé od prosince 2007 hranici 1500 bodů (maximum bylo 1502,27 bodů), ale vrátil se zpět pod tuto metu. Jeho minimální „zisk“ 0,01 bodů je nicméně sedmým kladným dnem.

Na komoditních trzích se ropa nachází na kursu 96,15 USD za barel a zlato je na ceně 1670,70 USD za trojskou unci. Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,3414.

Náplň pátečních makroúdajů je slabší, neboť se čeká jen na jeden indikátor z housingu a to prodeje nových domů za prosinec s očekáváním 387 tis.

Sezóna HV bude pokračovat mj. i bilancemi firem Halliburton, Honeywell, Kimberly Clark, Procter and Gamble a Weyerhauser.

Trading na asijských trzích probíhá spíše smíšeně, když japonský Nikkei zaznamenal zásadní posílení o +2,88%, HangSeng je -0,28% a Shanghai Composite skončil -0,49%.

Indikace US futures se zatím netváří nijak rozhodně, v jejich počáteční fázi je DJIA -9,0 bodů, Nasdaq 100 +2,50 bodů a SP 500 -1,30 bodů.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688