BHS (BH Securities a.s.)
Investice  |  23.01.2013 15:05:34

McDonald´s překvapil, Volkswagenu rostou objednávky na nový Golf (titul na maximech)

Také středa je plna korporátních zpráv zejména z pokračující výsledkové sezóny. Po včerejších nočních lepších výsledcích např. společností Google (GOOG) či IBM dnes s výsledky pozitivně překvapují další.

Výrobce produktů pro např. letecký průmysl United Technologies (UTX) reportoval za 4Q zisk z pokračujících operací 945 mil. USD, tj. 1,04 USD/akcii, resp. o cent nad očekáváním trhu. Příjmy ve výši 16,44 mld. USD na očekávání 16,69 mld. USD ale nedosáhly. Potvrzen byl každopádně již dříve vydaný výhled pro letošní rok - EPS 5,85-6,15 USD, resp. příjmy 64-65 mld. USD. Titul v reakci v předobchodní fázi navyšuje svá včerejší více jak roční maxima.

Na zdravotní péči zaměřená Abbott Laboratories (ABT) vykázala za 4Q zisk 1,05 mld. USD, tj. 0,66 USD/akcii (z pokračujících operací 1,51 USD vs. oček. 1,50 USD). Příjmy 10,84 mld. USD. Také tento titul si připisuje zisky.

Solidní překvapení pak přinesl report řetězce McDonald´s (MCD). Za 4Q vykázal zisk 1,40 mld. USD, resp. 1,38 USD/akcii, když trh očekával 1,33 USD. Příjmy vzrostly na 6,95 mld. USD vs. očekávání 6,88 mld. USD. Překvapení bylo také na úrovni srovnatelných prosincových prodejů. Trh očekával pokles o -1,2 %, tržby však „jen“ stagnovaly. Výrazně se na výsledku přitom negativně podepsal vývoj v regionu APMEA, kde srovnatelné prodeje klesly o -3,1 %. Jednalo se o vůbec nejsilnější propad od září 2003. Trh zde očekával jen -0,5 %. Ostatní regiony naopak překvapily pozitivně. V USA prodeje vzrostly o +0,9 % (oček. -1,8 %), v Evropě pak -0,8 % (oček. -3 %). Přes včerejší silný růst se titul v předobchodní fázi posouvá dále výše k hladině 93,50 USD.

Evropy možno zmínit report automobilky Volkswagen. Ta již eviduje na nový Golf v Evropě přes 100 tis. objednávek. Plánuje tak v 1Q na 3 mimořádné pracovní soboty v továrně ve Wolfsburgu, což má přispět k navýšení produkce modelu o 2 tis. vozů. Preferenční akcie Volkswagen dnes na trhu zaznamenávají nová historická maxima. Zpráva titul krátce dostala až nad hladinu 183 EUR, resp. na 183,20 EUR. Cílovou cenu ze 145 EUR na 175 EUR dnes na titul zvýšil Macquarie, který obdobně jednal např. i v případě konkurenčních akcií Daimler či BMW.

Španělská Telefónica SA dnes od Evropské komise dostala pokutu 66,89 mil. EUR. Společně s portugalskou společností Portugal Telecom podle komise porušily protikartelová pravidla, když se dohodly, že spolu nebudou soutěžit na trhu na Pyrenejském poloostrově. Portugal Telecom tak dostala pokutu 012,29 mil. EUR.

US futures jsou nicméně smíšeně neutrální (v 15:05 hod.), resp. v pozitivním teritoriu se díky reportům technologických firem nachází jen index Nasdaq. Investoři dnes budou v tomto segmentu především vyhlížet výsledky společnosti Apple (AAPL), která je zveřejní po uzavření trhů.

J.Zendulka

Tyto zprávy pro vás vytváří BH Securities a.s..
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688