Josef Trnka (TPS)
Makroekonomika  |  06.01.2013 13:42:20

Peake ocenila Zaorálka


 

Dnešní Partie na Prima Family se zabývala dvěma okruhy problémů. Jednak šlo o amnestii prezidenta, jednak o setrvání strany Lidem ve vládě. S Janem Punčochářem k tématům debatovali: Karolína Peake, Lubomír Zaorálek - a k amnestii ještě Ladislav Jakl. Zaorálek byl byl ráži, takže jsme se mimo jiné dozvěděli, že prezident možná zešílel a premiér mu nezabránil škodit, zatímco Peake označila jeho argumentaci za estrádní vystoupení. Marnost nad marnost, od počátku muselo být střízlivě uvažujícím divákům jasné, že Zaorálek bude pálit ostrými, zatímco místopředsedkyni vlády zbývají jen cvičné náboje. Jaklovy věty se daly očekávat, ostatně v podobném duchu nezazněly poprvé. Prozatím je příznačné, že prezident vysvětlování svého kroku ponechává podřízeným.

Estrádním, z pohledu diváka, lze označit spíše samotný pořad. Šlo o nerovný souboj, ofenziva místopředsedy Sněmovny se začasté opírala o konkrétní fakta, Peake se v podstatě neměla o co opřít, zejména též proto, že její styl dlouhodobě připomíná chování krále Půlnočního království z pohádky Pyšná princezna. Ukazuje se, že jediným argumentem pro toleranci toho co se děje nakonec zůstává ze strany koaličních politiků tvrzení, že je to takhle pořád lepší než když by se k vládě dostala sociální demokracie. ( A to ještě zdaleka není jisté, jestli o to vůbec ČSSD vůbec stojí a zda ji tato hra bez jakékoli odpovědnosti vlastně nevyhovuje.) Ze strany vládních politiků jde ovšem o vědomé přiznání toho, že realizují politiku, s kterou ani voliči, kteří jim dali mandát, nesouhlasí. Kdyby tomu bylo opačně, jistě by ve většině proti předčasným volbám nic nenamítali. Realisticky lze očekávat, že k nim stejně dojde, ale až krátce před termínem regulérním, aby konkrétní subjekty demonstrovaly, že náhle prozřely a rozhodly se politiku, kterou dosud podporovaly, zásadně odmítnout. Že má občan krátkou paměť, na to se po dosavadních zkušenostech spolehnout mohou.

V uvedeném duchu například Zaorálek konstatoval: "Není nic, co by se muselo stát, aby paní Peake se svými zbytky strany bezpečnostních agentur tu vládu opustila." V závěru pořadu se zdálo, že paní předsedkyně si docea oddechla, když relace skončila. Její poslední věta  "Pane Zaorálku, Vy jste neuvěřitelný rétor" zazněla s úsměvem na rtech, takže to mohlo někomu připadat jakoby ho opravdu chválila.

Další informace a zajímavosti  zde,  třeba aktualizace Dusterfora

 


AliaShop
- prodej dovolených, stavebního spoření a hypoték, PF a připojení k internetu

Pro bližší info klikněte na malé obrázky.






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688