eTrader (eTrader)
Akcie ve světě  |  12.12.2012 15:39:10

Stručná situace Wall Street: příhodný opening 12.12.12

Středeční seance na US trzích se zřejmě bude odvíjet v návaznosti na postupné informace přicházející na trh z eurozóny, korporátních segmentů (např. nové speciální dividendy) a zejména z výsledků meetingu FOMC FED, který uzavře kalendář velkých akcí s vlivem na směr tradingu, samozřejmě s výjimkou vyjednávání kolem fenoménu „fiscal cliff“.

US centrální banka by měla při resultátu svého jednání jednak ponechat sazby beze změny a jednak rozhodnout zda v plném rozsahu nahradí do konce t.r. dožívající „Operation Twist“ novou formou či navazujícím opatřením na QE3. Může se tedy jednat o nové odkupy vládních bondů či cenných papírů krytých hypotékami (MBS) v objemu 45 mld. USD s měsíční periodicitou se začátkem realizace po Novém roce. Zklamání by mohlo přinést oznámení nižší objemové aktivity FED či potenciální úprava časového rozmezí opatření, které bylo doposud tzv. „na nekonečno“. Uvedená akce FOMC FED má být oznámena v 18,30 hod. SEČ a v 20,15 hod. má následovat TK šéfa FED Bernankeho zaměřená právě na detailizaci předmětných úprav.

Nicméně program makrodat již byl reportován s obsahem index hypoték dle MBA s číslem +6,2% (předchozí údaj +4,5%), exportní a importní ceny a po otevření to budou zásoby ropy.

eurozóně byl zveřejněn indikátor průmyslového výkonu za říjen s číslem -1,4% (mom) oproti zářijovému -2,3%, ale značně pod očekáváním -0,2%. V některých zemích dopadl takto: Německo -2,6%, Francie -0,6%, Itálie -0,6%, Itálie -1,1% a Španělsko +1,2%. V Bruselu se dnes sejdou opět ministři financí, aby pokračovaly v tématu supervizorské funkce ECB jako součásti bankovní unie.

Britská nezaměstnanost se v období srpen-říjen dostal na hladinu 2,51 mil. lidí bez práce, tj. pokles o 82 tis. Celková míra nezaměstnanosti tak dosáhla očekávaných 7,8%.

International Energy Agency (IEA) zvýšila svoji prognózu celosvětové poptávky po ropě na rok 2013 o 110 tis. barelů na 90,5 mil. denně a rovněž navýšila předpoklad výroby o 70 tis. na 54,2 mil. barelů denně. OPEC na svém dnešním zasedání ve Vídni ponechal strop těžební denní kvóty na 30 mil. barelů denně.

Podle Standard and Poor´s není příznivé, aby firmy hromadily hotovost ve svých bilancích, neboť to může vést ke snížení konkurenceschopnosti v inovacích, výrobní nesofistikovanosti a technologickým problémům. Odhaduje, že firmy zkrátily investice v letech 2009-2011 o 175 mld. USD, což vedlo nefinanční subjekty k akumulaci cashe na rekordních 1,26 bil. USD k červnu t.r.

Hlavní US akciové indexy tak vstupují do tradingu s těmito číselnými změnami: DJIA +0,30%, Nasdaq Composite +0,28% a SP 500 +0,27%.

Na komoditních trzích se ropa na NYMEX nachází na kursu 87,08 USD za barel a zlato je na ceně 1717,20 USD za trojskou unci. Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,3034.

Na trhu státních dluhopisů se benchmarkový titul 10Y Treasury Note dostal na výnos 1,665%.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688