Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Podílové fondy  |  11.12.2012 15:32:19

Podílový fond Conseq Invest Dluhopisový dosáhl 100% zhodnocení

Podílový fond Conseq Invest Dluhopisový zhodnotil za svou historii prostředky podílníků již o 100 %. Fond, jehož investičním manažerem je společnost Conseq Investment Management, a. s., tak po dvanácti letech od jeho založení dosáhl nadstandardního výnosu, který nemá na českém trhu v konzervativní investiční strategii obdoby. K dosažení mety 100% zhodnocení mu významně pomohl letošní rok, kdy fond od počátku roku zhodnotil prostředky investorů o 13 %.

Conseq Invest Dluhopisový fond byl založen 11. 9. 2000 a jeho počáteční cena byla 100 na jeden podílový list. Dne 30. 11. 2012 cena fondu poprvé překonala úroveň 200 za jeden podílový list, a fond tak dosáhl po 12 letech zhodnocení 100 %. To představuje průměrné roční zhodnocení 5,83 %, což je na fond s konzervativní investiční strategií, a tedy nízkou kolísavostí hodnoty výborný výsledek. "Těší nás, že se jako nezávislý správce můžeme pochlubit fondem s tak dlouhou a úspěšnou historií a že naši klienti, kteří nám dali svou důvěru, byli odměněni nadstandardními výnosy, jimiž se žádný srovnatelný fond na českém trhu pochlubit nemůže,“ komentuje událost Richard Siuda,
ředitel prodeje Conseq Investment Management, a. s. „Takový úspěch pro nás znamená také závazek do budoucna. Proto v dalších letech budeme ještě více rozvíjet naši strategii aktivní správy portfoli,“ dále říká Richard Siuda.

Conseq Invest Dluhopisový fond má v současné době 30 tisíc investorů a obhospodařuje cca 1,6 mld. . Od konkurence se odlišuje především velmi aktivní správou, při které se investiční manažer snaží využívat dluhopisů různých splatností, různých emitentů apod. Společnost Conseq se na trhu korunových dluhopisů pohybuje již od roku 1994, a tak fond těží z dlouholeté zkušenosti svých portfolio manažerů a z jejich specifických znalostí tohoto trhu.

Typický klient fondu je drobný investor. Vzhledem k jeho konzervativní strategii je klienty využíván spíše k jednorázovým než pravidelným investicím. Výše investice se u jednotlivých investorů pohybuje od jednotek tisíc korun až po miliony korun. Statisticky je průměrná výše investice na 1 investora 50 tisíc .

 

CONSEQ:

Conseq je renomovaným investičním manažerem s více než 15letou historií na českém trhu. Vedle obhospodařování institucionálních portfolií již více než 10 let spravuje fondy kolektivního investování a poskytuje další služby drobným investorům. V této oblasti má Conseq významný podíl na trhu a získal si důvěru již téměř 100 000 investorů.

 

Conseq v současnosti kromě podílových fondů vlastní skupiny nabízí i produkty dalších renomovaných investičních manažerů, jakými jsou např. BNP Paribas, C–Quadrat, Citibank, ČP Invest, Franklin Templeton, HSBC, ING, Pioneer, Societe General a další. S objemem obhospodařovaných aktiv ve výši  přes 20 mld. CZK (podle údajů AKAT ČR) je Conseq IM největším nezávislým investičním manažerem v ČR.

Richard Siuda, ředitel prodeje Conseq Investment Management, a. s.

Jana Náchodská, Omnimedia, s. r. o.                                                               

 

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688