eTrader (eTrader)
Akcie ve světě  |  07.12.2012 15:37:27

Stručná situace Wall Street: opening 7.12.12 a silný trh práce

Páteční obchodní seance uzavře další obchodní týden, který byl ovlivněn nedostatečným citem pro kompromis v otázce řešení „fiscal cliff“, který by mohl postupně přerůst i na vlivy na ekonomiku a dopad na ukazatel jejího tempa růstu, tedy HDP. Dnes je tento problém znovu posuzován zainteresovanými subjekty ve Washingtonu.

Nicméně finální session týdne je zásadně ovlivněna makrodaty z trhu práce a čekala na ně celá investorská obec. Nutno podotknout se s trpělivostí přece jenom snoubil dobrý výsledek, když počet nových pracovních míst v nezemědělském sektoru vykázal za listopad nadočekáváný růst o 146 tis. oproti předpokladu 90 tis. míst. Také musela potěšit snížená celková nezaměstnanost s cifrou 7,7% (nejníže od prosince 2008) vs. očekávání 8,0% a pracovní místa v soukromém businessu vykázala růst o 147 tis. vs. odhad 120 tis. Takže všechny indikátory v premarketu zaznamenaly lepší resultáty…

Po otevření trhů nás ještě čeká indikátor Un. Michigan Sentiment za prosinec s číslem 82,4 bodů a stav spotřebitelských úvěrů US klientů.

Celkově tak lze zatím konstatovat, že konsekvence dopadů hurikánu Sandy nebyly tak dramatické na trh práce jak se anticipovalo. Otázkou tak pro trhy zůstává zda případný úspěch jednání o nespadnutí z útesu US rozpočtu je již v kursech akcií příslušně zapracován či jen parciálně…

Z tohoto pohledu je třeba se zmínit o konání jednání FOMC FED dne 12.12. t.r. v příštím týdnu, které zřejmě vezme v potaz tato data a bude z nich vyvozovat další závěry. Přičemž k řešení má US centrální banka především nahrazení na konci roku končící „Operation Twist“ nějakým jiným nástrojem měnové politiky a zřejmě se zmíní i fenoménu fiskálního útesu ze svého pohledu, totiž jak vidí jeho případné řešení či dopad na fiskální záležitosti.

Německo reportovalo stav průmyslové produkce za říjen t.r., které poněkud překvapivě klesla o -2,6% oproti očekávání víceméně stagnace výkonu. V meziročním vyjádření byl vykázán pokles o -3,7% vs. předpoklad snížení o -1,5%.

Hlavní US akciové indexy se tak dostávají do burzovních operací s těmito úvodními procentními změnami: DJIA +0,52%, Nasdaq Composite +0,46% a SP 500 +0,45%.

Na komoditních trzích se ropa na NYMEX nachází na kursu 86,18 USD za barel a zlato je na ceně 1705,60 USD za trojskou unci. Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,2909.

Na trhu státních dluhopisů se benchmarkový titul 10Y Treasury Note dostal na výnos 1,633%.

 

07.12. 16:50  Evropa vs. USA (Tatrmann)
07.12. 15:53  Evropa vs. USA (nelze se poučit?)





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688