eTrader (eTrader)
Akcie ve světě  |  26.11.2012 15:38:05

Stručná situace Wall Street: slabší opening 26.11.12 s Cyber Monday, Řecko, útes

Úvodní pondělní seance se zřejmě odehraje ve vleku hlavních událostí naznačených v titulku, přičemž všechny faktory mají svoji důležitost.

Protože se Eurogroup (skupina ministrů financí) minulý týden nedohodla o uvolnění tranše bailoutu vůči Řecku, bude dnes zahájený meeting jednou z posledních šancí napravit již tak pošramocenou pověst eurozóny o schopnosti dalšího řešení „nekonečné“ dluhové krize. Bez dohody jak redukovat řecký dluh, se ministři financí a MMF nemohou přiblížit k realizaci obnovení výplat tranží, ačkoliv řecká politická reprezentace de facto splnila podmínky troiky. Ovšem není zde žádná garance, zda se tento proces nestane tzv. „neverending story“.

Dalšími politiky, kteří mají naplnit nyní svoji misi, budou zástupci obou hlavních stranUSA zastoupených v Kongresu a Senátu. Začne se zhruba třítýdenní vyjednávání a potvrzení schopnosti kompromisu o zabránění fenoménu fiskálního útesu, neboť na konečné rozpočtové řešení zbývá cca 35 dnů.

V návaznosti na oznámené rekordní návštěvy o víkendových „shopping akcích“, je také v pondělí vždy v pohotovosti internetová síť obchodních řetězců a spotřebitelé realizují nákupy s názvem Cyber Monday i v pracovní době. Podle dat vydaných v neděli firmou comScore, jsou očekávány prostřednictvím internetu útraty až v objemu 1,5 mld. USD, což by znamenalo překonání úrovně 1,25 mld. USD před rokem. Navíc lze přidat informaci, že výdaje v tento den se během posledních 5 let více než zdvojnásobily. Podle posledních údajů se spotřebitelské výdaje během 4 denního víkendu zvýšily o 13% na 59,1 mld. USD (minulý rok to bylo o 16%). Online nákupy v pátek povyskočily o 26% na dosažený objem kolem 1 mld. USD a to poprvé v historii. Firma comScore odhaduje, že internetový shopping během nákupní sezóny poroste tempem 17% na rekordních 43,4 mld. USD.

V rámci makrodat není na programu žádný důležitý bod, nicméně na trhu se objeví informace Chicago FED National Activity Index a Dallas FED Manufacturing Survey. V Německu byl průzkum podle GfK v oblasti spotřebitelské důvěry snížen za prosinec na 5,90 bodů vs. očekávání 6,20 bodů.

Podle zpráv z trhů je jako nástupce dosavadního guvernéra Bank of England Kinga očekáván P. Tucker (stávající zástupce guvernéra), tato záležitost má být sdělena na TK v 10,30 ET.

V segmentu fúzí a akvizicí se objevila zpráva o koupi společnosti, resp. pojišťovacího brokera USI za 2,3 mld. USD firmou Onex Corp.

Hlavní US akciové indexy tak startují do nového obchodního týdne následovně: DJIA -0,62%, Nasdaq Composite -0,26% a SP 500 -0,57%.

Na komoditních trzích se ropa na NYMEX nachází na kursu 87,48 USD za barel a zlato je na ceně 1750,30 USD za trojskou unci. Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,2963.

Na trhu státních dluhopisů se benchmarkový titul 10Y Treasury Note dostal na výnos 1,655%.

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688