eTrader (eTrader)
Akcie ve světě  |  20.11.2012 15:37:55

Stručná situace Wall Street: mírně obrácený opening 20.11.12

Úterní seance na US burzách nebude zřejmě tak výrazně jednoznačně směřovat do plusových teritorií,  jak tomu bylo z důvodu evidentního kladného sentimentu a entuziasmu na trzích. Hlavním zdvihacím faktorem byl výhled možného dosažení kompromisu v oblasti vyhnutí se rozpočtovému fenoménu s názvem fiskální útes na konci roku 2012USA. Nadále tak zůstává „fiscal cliff“ centrem pozornosti pro investory.

Úterní trading je do určité míry dopředu zchlazen akcí ratingové agentury Moody´s Investors Service, která snížila nejvyšší rating Francie z úrovně AAA na Aa1 v návaznosti na fiskální výhled země a nejasnou pozici eurozóny pro predikci. Deutsche Bank u této příležitosti připomněla, že s ratingem Aaa podle hodnocení Moody´s zůstává už jen 9 suverénních zemí.

Další důležitou událostí je zahájení jednání skupiny Eurogroup ministrů financí eurozóny, kde se možná zrealizuje schválení další tranže záchranného balíku vůči Řecku. Tato schůzka bude poté následována ve čtvrtek a v pátek summitem EUrozpočtu na roky 20132020.

V rámci ekonomického kalendáře byly hlášeny makroindikátory ve složení Housing Starts za říjen s výsledkem růstu o 3,6% na 894 tis. (jedná se o 4 leté maximum) vs. očekávání 840 tis. a také udělená stavební povolení za říjen s cifrou 866 tis. oproti předpokladu 870 tis. Z dalších informací to budou ICSC/Goldman Sachs Store Sales a Redbook.

Z hlavním záležitostem také dnes patří výstup šéfa FED Bernankeho v ekonomickém klubu v New Yorku v 18,15 SEČ.

Aktivistický investor C. Icahn zvýšil svůj podíl ve společnosti Chesapeake Energy (CHK) z předchozích 7,56% na 8,89%, akcie reaguje růstem.

Podle nezávislé finančně-analytické firmy See Change Strategy se rychle rostoucí trh s lékařskou marihuanou odhaduje na 1,7 mld. USD pro rok 2011 a v obchodu se pohybuje 4200 státem licencovaných pracovníků s touto medicínsko-rekreační drogou. Použití pro pacienty s vážnými nemocemi tak začíná realizovat více firem, např. britská firma GW Pharmaceuticals (kotována na Alternative Investment Market jako subčást London Stock Exchange) napřímo prodává marihuanu v podobě přípravku Sativex konečným uživatelům. V rámci USA se těmito aktivitami mj. zabývají společnosti GrowOp Technology (hydroponie), Terra Tech (OBB:TRTC), dále Medbox (OTN: MDBX), Steep Hill, Cannabis Science (OTN: CBIS), Medical Marijuana (OTN: MJNA). V 18 státech USA a Washingtonu je již povoleno lékařské využití marihuany, nicméně na federální úrovni toto zatím není dovoleno.

V rámci postupně dobíhající sezóny hospodářských výsledků za 3.Q. jsme se dozvěděli bilance např. firem Best Buy, Campbell Soup, Hormel Foods, Medtronic, Valspar, Hewlett-Packard (odpisy spojené s akvizicí Autonomy Corp. dosáhly 8,8 mld. USD) a v after hours ještě i mj. Salesforce.com a Zale.

Hlavní US akciové indexy tedy nabíhají do úvodu tradingu s těmito procentními posuny: DJIA -0,32%, Nasdaq Composite -0,20% a SP 500 -0,28%.

Na komoditních trzích se ropa na NYMEX nachází na kursu 88,64 USD za barel a zlato je na ceně 1730,40 USD za trojskou unci. Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,2796.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688