BHS (BH Securities a.s.)
Akcie ve světě  |  19.11.2012 16:37:11

Dnešní novinky - šéf Intelu odchází, insider prodeje u Applu či Nokia má vyprodanou Lumii

Společnost Intel (INTC) dnes sotva 30 minut před zahájením seance zveřejnila, že dosavadní dlouholetý CEO Paul Otteliny hodlá v květnu, resp. v době očekávané valné hromady opustit funkci a odejít do důchodu. Společnost tak začne hledat nástupce a to jak mezi kandidáty uvnitř firmy, tak i externě. Dle zprávy představenstvo firmy také schválilo 3 manažery na pozice výkonných viceprezidentů. Díky zprávě bylo s titulem pozastaveno již v předoobchodní fázi obchodování a rozeběhlo se až v 15:45 hod. Titulu to přineslo následně výraznou aktivitu a volatilitu, když osciluje okolo hladiny 20 USD. Pod tu se titul dostal po více jak roce již i v pátek. Z historického hlediska bývá tato úroveň často vhodná pro otevírání pozic.

Viceprezident společnosti Apple (AAPL) Riccio Daniel dle regulatorního hlášení koncem minulého týdne (14. a 15.11.) prodal celkem 20 226 akcií společnosti za více jak 10,7 mil. USD. Nevlastní tak již žádné akcie firmy. K titulu lze zmínit, že BofAML snížila cílovou cenu z 840 USD na 780 USD, potvrdila doporučení „buy“. Topeka Capital pak potvrdila svůj nejvyšší cíl na trhu 1 111 USD pro titul a rovněž doporučení „buy“.

Vlastně insider obchod lze zmínit i ve vztahu k akciím zdravotnické DaVita (DVA), kde skupina Berkshire Hathaway opět přikupovala. Dne 14. až 16.11. dále dalších téměř 133 tis. akcií za cca 15 mil. USD. Vlastní tak již 11,88 mil. akcií, tj. 12,45 % podíl.

Zmínit lze také dnešní pozitivní pohyb akcií Nokia (NOK), který způsobila zpráva, že smartphony Lumia 920 byly v Německu vyprodány. V USA pak dle Amazon.com se má nyní jednat o druhý nejprodávanější smartphone s kontraktem od AT&T (T), když vede Motorola DROID RAZR MAXX HD 4G.   

Blížící se konec roku a tedy i možné daňové změny, které mohou ovlivnit i výplatu dividend, zvyšují v tomto směru aktivitu US korporací. Společnost Westlake Chemical (WLK)  deklarovala pravidelnou Q dividendu ve výši 0,1875 USD/akcii a také speciální dividendu ve výši 3,75 USD/akcii (společné rozhodné datum pro nárok bylo stanoveno na 26.11., výplata pak následně na 12.12.2012). Obdobně Tyson Foods (TSN), která reportovala mj. i solidní výsledky za fiskální 4Q.  Zvyšuje pravidelnou Q dividendu z 0,04 USD na 0,05 USD/akcii a stanovuje také speciální dividendu 0,10 USD/akcii (společné rozhodné datum pro nárok bylo stanoveno na 30.11., výplata pak následně na 14.12.2012).

J.Zendulka

Tyto zprávy pro vás vytváří BH Securities a.s..
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688