Grant Capital (Grant Capital)
Akcie ve světě  |  24.10.2012 22:03:58

Amerika i nadále slabší, FED ponechává nízké sazby.


Evropské trhy se po včerejším propadu dnes mírně zlepšily a dokázaly umazat část ze včerejších ztrát. Po slabším úvodu postupně přidávaly a nezastavily je ani dopoledne zveřejněné německé IFO indexy, zaostávající za očekáváními. Hlavním evropským indexům se podařilo zavřít DAX +0,27 %, CAC40 +0,57 %, FTSE +0,12 %.

To samé se bohužel nedá říci o situaci na amerických trzích, které po překvapivých výsledcích společnosti Facebook v úvodu rostly, nicméně zisky nedokázaly udržet a po vystoupení šéfa FEDu Bena Bernankeho odevzdaly i ten zbytek, který ještě držely. Trhy se zastavily až na hranici ¼ procentních ztrát.

V prohlášení FEDu bylo uvedeno, že sazby budou ponechány beze změny na nízkých úrovních a budou na těchto úrovních do začátku roku 2015. Dále FED zaznamenal krátkodobý růst inflace a i nadále budou nakupovat dluhopisy na volném trhu. Ekonomická aktivita zůstává nadále nezměněna, tak jak byla deklarována v předešlém prohlášení. Trhy v závěru obchodní seance vytvořily nová denní minima – Dow Jones -0,19 %, S&P -0,29 %, Nasdaq -0,31 %.

Dnešní den byl také zajímavý z pohledu pokračující výsledkové sezóny, jak už bylo uvedeno výše zejména společnost Facebook překvapila svými výsledky a akcie v úvodu vykazovaly nárůsty až o 25 %. V závěru dne je to i po korekci slušných 19 %. Dalšími zvučnými společnostmi, které měly výsledky byly například Boeing, který ve 3Q se ziskem na akcii 1,35 USD nad očekáváním 1,12 USD, zvyšuje celoroční výhled na 4,8-4,95 ze 4,4-4,6 USD s konsensem 4,7 USD, anebo také AT&T, která ve 3Q ziskem na akcii 63c, po očištění 62c s konsensem 62c, provozní výnosy byly nižší s 31,46 mld. USD proti očekávání 31,56 mld. USD. Nesmíme zapomenout ani výrobce vojenské techniky Lockheed Martin, který ve 3Q se ziskem na akcii 2,21 USD při konsensu 1,85 USD (rozmezí -1,77-1,95 USD), utržil tržby 11,87 mld. USD proti kons. 11,2 mld. USD v rozmezí 10,95-11,66 mld. USD.

Zítřejší den bude nejzajímavější hlavně pro fanoušky společnosti Apple, která bude zítra reportovat své výsledky za 3Q. Dalšími důležitými kurzotvornými ukazateli bude v USA nezaměstnanost a hrubý domácí produkt ve Velké Británii.

 

Miroslav Vybíral


Společnost GRANT CAPITAL se specializuje na zprostředkování obchodů s akciemi na burzách v ČR a v USA. Pro více informací navštivte www.grantcapital.cz
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

17.03.2021Fed ponechává úrokové sazby beze změny X-Trade Brokers (XTB)
29.01.2020FLASH: Fed ponechává sazby beze změny Patria (Patria Finance)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688