TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  21.10.2012 08:03:57

VOLBY 2012 - Občané si nepřejí tuto vládu, volby to ukázaly, tvrdí Sobotka

PRAHA (MEDIAFAX) - Krajské a senátní volby roku 2012 vyzněly proti koaliční vládě Petra Nečase (ODS), občané dali ODS a TOP 09 během týdne dvakrát najevo, že už si jejich vládu nepřejí. Po skončení voleb to v sobotu řekl předseda ČSSD Bohuslav Sobotka, sociální demokraté stále požadují co nejrychlejší předčasné volby.

"Chtěl bych poděkovat všem, kteří přišli hlasovat. Jak krajské, tak senátní volby ukázaly, že volební účast byla nesmírně důležitá a že by se občané v žádném případě neměli vzdávat svého volebního hlasu," zahájil Sobotka závěrečnou tiskovou konferenci sociálních demokratů.

Senátní volby podle něj skončily pro ČSSD úspěšně, strana získala senátory ve 13 z celkových 27 obvodů a podařilo se jim splnit jejich hlavní cíl udržení nadpoloviční většiny v horní komoře parlamentu. "To je nesmírně důležité pro to, abychom mohli korigovat kroky pravicové vlády. Současně jsme posílili naše zastoupení v Senátu, 46 křesel je historicky nejvíce v historii Senátu. Je to pro nás velký závazek, aby naši senátoři pracovali velmi intenzivně," řekl Sobotka.

Připomněl, že volby vyzněly proti stranám vládní koalice: "Občané dali jasně najevo, že si nepřejí, aby se ODS a TOP 09 dále podílely na vládě. Během týdne jde o druhý jasný vzkaz Nečasově vládě, že by měla skončit. Výsledek voleb posílí tlak na vládu. Budeme se i nadále snažit dosáhnout co nejrychlejších předčasných voleb."

Sobotka také vyzdvihl vítězství Evy Sykové v senátním obvodu Praha 4 a připomněl, že jde o vůbec první senátorku ČSSD zvolenou v Praze.

"Chtěl bych poděkovat všem voličům, kteří podpořili kandidáty sociální demokracie. Jsem rád, že bylo zvoleno 13 kandidátů, za kterými je již vidět kus práce. Jsou to lidé, kteří za sebou mají úspěšnou kariéru. Chci ujistit občany, že klub ČSSD bude pokračovat v té naprosto transparentní a srozumitelné politice," doplnil předseda Senátu Milan Štěch.

Statutární místopředseda sociálních demokratů a šéf Asociace krajů ČR Michal Hašek zase slíbil, že ČSSD v krajích bude pokračovat ve své politice z uplynulých čtyř let, kdy se snažila o rozvoj veřejných služeb.

"Chtěl bych na závěr požádat občany, aby stejně, jako nás podpořili ve volbách krajských a senátních, podpořili i kandidáta sociální demokracie Jiřího Dienstbiera na pozici prezidenta republiky. Přijďte k volbě," uzavřel Sobotka.

Filip Nachtmann, nachtmann@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688