eTrader (eTrader)
Akcie ve světě  |  18.10.2012 15:38:38

Stručná situace Wall Street: klesavý opening 18.10.12

Čtvrteční US obchodní seance navazuje na předchozí dosavadní třídenní posun indexů pozitivním směrem, když investoři využili zatím celkem solidních hospodářských výsledků veřejně obchodovatelných firem v rámci sezóny HV, dále pěkných makrodat mj. o maloobchodních prodejích a včera i údajů z housingu. K tomu je třeba připojit úsilí o stabilizaci španělských fiskálních záležitostí, příprava kreditní linky a rovněž dnešní ranní informace o čínských ekonomických číslech, která byla spíše podporou pro růst asijských trhů.

Pokud se vrátíme k HV, tak dnešek je znovu zahlcen čísly firem za 3.Q. Můžeme například zmínit společnosti Baxter, Blackstone, Boston Scientific, Danaher, Keycorp, Morgan Stanley, Nokia, Nucor, Philip Morris International, Southwest Airlines, Travelers, Verizon a v after hours se připojí mj. AMD, Capital One, E-Trade, Google, Microsoft a Sandisk.

Dnešním dnem také začíná dvoudenní summit EU, kde se zřejmě bude řešit záležitost Španělska.

Právě ve Španělsku byla také realizována aukce vládních bondů v objemu 4,6 mld. EUR (cíl naplněn), když 10Y bond zaznamenal výnos 5,46% oproti předchozímu 5,67% v září t.r. V případě 4 letého dluhopisu rovněž výnos klesl z předchozího případu 4,60% na 3,98% a stejným způsobem dopadl výnos tříletého papíru. Ten vykázal pokles z 3,68% na 3,23%.

Další zpráva hovoří o tom, že procento špatných úvěrů španělských bank dosáhlo nového rekordního maxima na úrovni 10,5% portfolií v srpnu oproti stavu z července na 9,9%. Objem těchto půjček se tak zvýšil o 5,3 mld. EUR na 178 mld. EUR.

Podle American Association od Individual Investors (AAII) je sentiment na trhu k datu 17.10. t.r. (týdenní báze) na příštích 6 měsíců rozdělen v poměru 28,7% Bullish, 26,8% Neutral a 44,5% Bearish.

Podle ekonomického kalendáře byla makrodata ve složení úvodní požadavky v nezaměstnanosti Initial Claims s výsledkem 388 tis. vs. očekávání 360 tis. (pokračující požadavky činily 3,25 mil. vs. předpoklad 3,275 mil.). Po otevření trhů pak bude následovat report Philadelphia FED za říjen s očekáváním -0,10 bodů a Leading Indicators za září mají odhad na úrovni 0,2%.

Hlavní US akciové indexy se tak dostávají do session s těmito stavy: DJIA -0,10%, Nasdaq Composite -0,27% a SP 500 -0,24%.

Na komoditních trzích se ropa na NYMEX nachází na kursu 90,95 USD za barel (cca -1,15 USD) a zlato kleslo o 10 USD na cenu 1742,90 USD za trojskou unci. Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,3101.

Na trhu státních dluhopisů se benchmarkový titul 10Y Treasury Note dostal na výnos 1,800%.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688