Bezúdržbové ploty = rozumná volba

Mají vliv na celkový vzhled domu. Reprezentují váš styl a měly by ladit s architekturou stavby i okolím. Podstatná je správná volba tvaru, barvy a v neposlední řadě také materiálu.

Ploty se člení na více typů. Některé se hodí pro starší vilové zástavby, jiné k nově postaveným domům. A je z čeho vybírat – dřevo, kov, plast, recykláty. Každý typ má své výhody i nevýhody. Jistě však uznáte, že důležitým faktorem je náročnost na údržbu.

Zákaznici, kteří preferují na prvním místě cenu, musí počítat s tím, že čím lacinější materiál bude použit, tím větší časové i finanční náklady budou vynaloženy na údržbu. Cena původně levného plotu se tak může vyšplhat až na cenu násobně přesahující cenu bezúdržbových plotů. A s každou další údržbou se budou náklady dále navyšovat.

 

Odolný a bezúdržbový materiál

Bezúdržbové ploty, které má v nabídce firma Zámečnictví Bílý, s.r.o., jsou tedy rozhodně rozumnější volbou. Jestliže si uděláme čas a porovnáme jednotlivé typy materiálů, zaměříme-li se na poměr kvalita – cena, potom do popředí jednoznačně vystoupí ploty hliníkové. Hliník předčí různé plastové recykláty, u nichž může být hlavním problémem vyšší hmotnost a značná tvarová nestálost vlivem teplotních změn. Stejně tak zastíní dřevěný materiál, který je nutno ošetřovat četnými nátěry a chránit jej tak před povětrnostními vlivy. Neměli bychom zapomenout, že dřevo na rozdíl od hliníku celou svou užitnou dobu tvarově pracuje, schne a může také praskat. Hliník dokáže, jak si povíme dále, imitovat dřevěný materiál a to jej činí jednoznačně lepším. Nepraská, tvarově nepracuje a má úžasnou výdrž spojenou s odolností.

Všeobecně je hliník považován za luxusní a drahý materiál. V dnešní době je pravda pouze první část – hliník tvoří luxusní plot za rozumnou cenu.

 

Proč právě hliník?

Na prvním místě bezúdržbovost. Hliník nekoroduje, o plot se opravdu nemusíte vůbec starat, stačí ho příležitostně omýt proudem čisté vody. Není potřeba plot každé tři roky demontovat, brousit, natírat a ztrácet tak spoustu času. Nemalé finanční prostředky tedy ušetříte bezúdržbovým hliníkovým plotem. Údržbu přitom vyžadují jak dřevěné, tak kovové ploty, hliník je bezúdržbový.

Hliníkový plot bude vypadat stále jako nový bez ohledu na čas a povětrnostní podmínky. Dalšími výhodnými vlastnostmi je nízká hmotnost, tvarová stálost a pevnost.

 

Design

V úvodu bylo uvedeno, že ke každé stavbě se hodí individuální plot. Hliníkové ploty poskytují širokou variabilitu hliníkových profilů, kombinace a tvary plotových polí. Lze volit různé varianty zakončení a také nejrůznější barevná provedení. Hliníkové ploty, které prodává a montuje firma Zámečnictví Bílý, s. r. o., rovněž mohou poskytovat dokonalou imitaci dřeva, což umožňuje sladit plot např. S barvou vrat či oken domu. Škála barev je opravdu široká – více než 30 dekorů.

Hliníková plotová pole jsou vhodná mezi betonové, kamenné i samostatné hliníkové sloupky a lze je vyrobit na míru podle potřeb a požadavků zákazníka. V základní nabídce firmy Zámečnictví Bílý je hned několik typových řad, které se dále dělí na mnoho plotových provedení. Široká variabilita, propracované detaily, konstrukční řešení plotů, různé varianty koncovek, kombinace barev – to vše hliník opravdu umožňuje, takže můžete mít okolo domu oplocení podle svých vlastních představ.

 

Zahrada a hliníkový plot

K plotu rodinného domu může zákazník u firmy Zámečnictví Bílý pořídit ve stejném designu také brány a branky – a to dvoukřídlé, jednokřídlé posuvné se spodním vedením, samonosné. Z hliníku může být i pojezdový profil. Brány lze osadit podle přání zákazníka např. Pohony CAME nebo Hormann. Pohon je potřeba minimálně jednou za rok prostříknout určeným sprejem a zkontrolovat jejich funkčnost a upevnění. Také tento servis poskytuje firma Zámečnictví Bílý z Prostějova.

Standardní výška plotových výplní je 1000 mm, ale výrobci jsou schopni dodat plotové výplně v jakýchkoliv výškách přesně na míru dle požadavků zákazníka. Lze si objednat také lité ploty ve stejných designech jako brány. Lité ploty se sestavují z litých plátů výplní, které lze kombinovat s různými druhy špiček. Finanční náročnost těchto plotů je vyšší než plotů z profilů, jejich vzhled je však líbivější. Výška těchto plotových výplní bývá 850 až 1030 mm dle vybraných špiček a je možné je vyrobit v neomezených délkách. Zpravidla se vsazují do stavebního otvoru o výšce cca 1000 mm.

 

Zkušená firma

Pro dodání a montáž hliníkových plotů, branek a bran doporučujeme zkušenou firmu jako je právě firma Zámečnictví Bílý, která každoročně zajišťuje velké množství montáží po celé České republice. Firmu Zámečnictví Bílý najdete na adrese: Plumlovská 511/204, 796 04 Prostějov. Lze psát na e-mail bily-sro@bily-sro.cz, nebo volat na tel. čísla 582 334 625, 603 803 140, případně navštívit webové stránky na adrese www.bily-sro.cz





Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy