Research (Penizenavic.cz)
Osobní finance  |  31.08.2012 13:09:35

Víme, kde získáte hypotéku na celou kupní cenu nemovitosti

Padl Vám do oka nějaký byt či rodinný dům? Rádi byste si jej koupili za pomocí hypotéky? Máte nějaké vlastní peníze, které můžete ke koupi použít? Ne, v tom případě není získání hypotéky na tento byt či rodinný dům samozřejmostí.

Proč není hypotéka na celou cenu nemovitosti samozřejmostí?

Pro banky se jednoduše jedná o hypotéku se zvýšenou mírou rizika, obzvláště v době stagnujících či klesajících cen nemovitosti. U tohoto typu hypotéky se může velmi snadno stát, že banka nebude mít zajištěnu celou hodnotu úvěru (cena Vaší nemovitosti bude nižší, než kolik činí dlužná částka hypotéky). Požadavkem na vlastní zdroje se tedy banky chrání proti tomu, aby v případě nuceného prodeje Vaší nemovitosti (v důsledku nesplácení hypotéky z Vaší strany) nerealizovala ztrátu.

Které banky tuto hypotéku nabízí?

Jmenovitě jsou to Česká spořitelna, ČSOB, Hypoteční banka, Komerční banka, Raiffeisenbank, Unicredit Bank, Volksbank a Wüstenrot hypoteční banka. Podmínky získání této hypotéky se však liší.

Česká spořitelna

Česká spořitelna poskytuje tuto hypotéku ve výjimečných případech. Výhodu mají v tomto směru stávající klienti banky, u těch má totiž Česká spořitelna detailní přehled o jejich finanční situaci. Pokud Vám už Česká spořitelna hypotéku na celou zástavní hodnotu nemovitosti poskytne, bude si za ni účtovat jednorázový poplatek ve výši 3 000 .

Spočítejte si splátku hypotékyhypoteční kalkulačce na PenizeNAVIC.cz: http://www.penizenavic.cz/kalkulatory/rozsirena-hypotecni-kalkulacka

ČSOB

Pro ČSOB je zásadní schopnost klienta splácet hypotéku. Žadatelům o hypotéku na celou hodnotu nemovitosti neměří výrazně přísnějším metrem, hypotéku jako takovou pak poskytuje i bez nadstandardních poplatků.

Hypoteční banka

Hypoteční banka coby dceřiná společnost ČSOB nabízí hypotéku na celou cenu nemovitosti za stejných podmínek jako výše uvedená ČSOB.

Komerční banka

I v případě Komerční banky je hypotéka na celou kupní cenu nemovitosti „standardem“ a to jak pro stávající, tak nové klienty.

Raiffeisenbank

Raiffeisenbank poskytuje hypotéky na celou cenu nemovitosti pouze v případě, že žadatel o hypotéku dosahuje čistého příjmu 45.000 (žadatelé z Prahy a Brna), resp. 100 000 (žadatelé z ostatních krajských měst). Nachází-li se Vaše vysněná nemovitost v obci do 2 000 obyvatel, poskytne Vám Raiffeisenbank tento úvěr pouze za účelem koupě této nemovitosti (cena nemovitosti musí být přitom vyšší jak 2 miliony korun).

Unicredit Bank

Hypotéku na celou kupní cenu nemovitosti Vám poskytnou i v Unicredit Bank. Pokud však kupujete byt v panelovém domě, je podmínkou poskytnutí hypotéky na celou kupní cenu bytu to, aby se tento byt nacházel v plně revitalizovaném panelovém domě. Pokud Váš vysněný byt tuto podmínku nesplňuje, poskytne Vám Unicredit Bank hypotéku „pouze“ na 80 % hodnoty nemovitosti.

Wüstenrot hypoteční banka

U Wüstenrot hypoteční banky je podmínkou získání hypotéky na celou kupní nemovitosti to, aby o tuto hypotéku žádali minimálně 2 žadatelé. Tzn. singles nemají šanci..

Ve výhodě jste samozřejmě v případě, že splňujete podmínky pro poskytnutí hypotéky na celou cenu nemovitosti u více bank. V tomto případě nezbývá než doporučit porovnání všech dostupných nabídek a následný výběr té pro Vás opravdu nejvýhodnější hypotéky. Přehled aktuální nabídky hypotečních úvěrů je Vám pak k dispozici také na internetových stránkách PenizeNAVIC.cz, viz. http://www.penizenavic.cz/financovani-bydleni/produkty/hypotecni-uver

Tyto zprávy pro vás vytváří Penízenavíc.cz.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy a články k hypotékám









Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688