Roman Skalický (Lutherus)
Akcie v ČR  |  31.08.2012 12:48:45

Udá trhům směr dnešní zasedání v Jackson Hole?


Dosavadní průběh obchodování na burzovních parketech v Evropě, USA i Asii ukazuje na nervozitu, která mezi investory převládá před zasedáním v Jackson Hole, kde zejména projev guvernéra FED Bena Bernankeho může naznačit uvolnění měnové politiky v USA. Velká část analytiků se však domnívá, že k žádnému zásadnímu prohlášení nedojde, takže se bude pravděpodobně opět přikládat důraz každé drobnosti v projevu. Proto jsou zatím investoři velmi zdrženliví vůči případným nákupům a klíčové indexy se tak po většinu uplynulého týdne pohybují bez výrazného směru a spíše v medvědím trendu.

Rovněž BCPP v uplynulém týdnu víceméně hledala směr a výraznější odchylky akcií byly způsobeny pouze zprávami k jednotlivým titulům. Z významnějších pohybů tak akcie AAA v úterý kladně zareagovaly na zprávu o zamýšleném prodeji většinového podílu drženého společností A. Denniho, následně ve čtvrtek na vyhlášení dobrých hospodářských výsledků.  Naopak společnost Philip Morris ČRúterý po vyhlášení výsledků oslabila. Akcie Unipetrolu nechaly snížené doporučení Erste Bank (161,30 , doporučení „redukovat“) bez odezvy. Ve středu pak Fortuna oslabila kvůli slabším hospodářským výsledkům a zejména akcie společnosti NWR srazila pod úrovně 90 slabá doporučení společností Komerční banka (cíl 90 , doporučení „prodat“), Concorde (cíl 104 , doporučení „equal weight“) a následující den BMO Capital (cíl 93 , doporučení „market perform“). Pozitivní zprávy v předchozích dvou dnech navrátily akcie společnosti KITD v USA zpět nad úroveň 3 USD.  Dnes trh hodnotí zveřejněné výsledky společnosti Orco aktuálním poklesem -3,14 %. Poměrně stabilními se zatím jeví akcie společností ČEZ (kterým pomáhá prohlášení o možném zbrzdění přechodu k obnovitelným zdrojům z úst  Ministerstva životního prostředí SRN) a Erste Bank, kde se stále promítá pozitivní hodnocení od společnosti Goldman Sachs, spolu s dnešním komentářem generálního ředitele o zlepšení marží ve střední a východní Evropě. Stejně i akcie Komerční banky se při vyšší volatilitě pohybují díky předchozím vysokým cílovým cenám v blízkosti krátkodobých maxim.

Vzhledem k předpokladu, že z dnešního zasedání zazní nejpravděpodobněji již několikrát FEDem zopakované „monitorujeme situaci … máme prostředky … , ale se zásahem zatím vyčkáme“, domnívám se,  že pozornost trhů se v nejbližší době začne upínat k zasedání ECB dne 6.9.2012 a následně k rozhodnutí německého ústavního soudu dne 12.9.2012.

 

Ing. Milan Andrys

LUTHERUS s.r.o.



Tyto zprávy pro vás vytváří Lutherus s.r.o. investiční zprostředkovatel registrovaný Českou národní bankou

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Pá 16:50  Týden na akciových trzích: Ztrátový týden, S&P500 testuje hranici 5 tis. bodů -... Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Čt 17:45  Růst cen akcií a cena za riziko Patria (Patria Finance)
Čt 16:44  Akciové trhy: Evropské trhy většinou rostly - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688