Cyrrus (Cyrrus)
Akcie v ČR  |  30.08.2012 11:47:59

AAA Auto: Flash analýza výsledků hospodaření za 2Q/1H 2012

Společnost své výsledky nakonec zveřejnila již včera po uzavření trhů namísto dnes před jejich otevřením, což samozřejmě nehraje žádnou větší roli.

Celkové tržby se ve druhém kvartále meziročně zvýšily o 31,2 % na 87,6 mil. EUR, což bylo na úrovni námi očekávaných 88,3 mil. EUR. V rámci celého prvního pololetí pak tržby vzrostly o 26,5 % na 164,5 mil. EUR. Za takovýmto silným nárůstem stojí zvýšení objemu prodejů o 16,2 % yoy na 25,8 tis. ks při vyšší průměrné prodejní ceně vozu. Navíc se zde pozitivně projevuje i pokračující zájem zákazníků o využívání finančních produktů nabízených společností. V současnosti je již každý druhý vůz prodáván na úvěr či leasing, což AAA Auto přináší další dodatečné tržby.

Jelikož je s poskytováním finančních služeb spojena stoprocentní marže, tak se s jejich zintenzivněním zvyšuje i celková hrubá marže. Ta za 1H2012 dosáhla 26,5 %, oproti 1H2011 to znamená nárůst o 3 p.b. Hrubý zisk tak mohl meziročně růst rychleji než samotné tržby, tedy o 43,1 % na 43,6 mil. EUR (vs. náš odhad 44 mil. EUR).

I když provozní úroveň výsledků vykázala velmi silné zlepšení oproti loňskému roku, není pro nás vzhledem k našim odhadům zdrojem pozitivního překvapení. Tím jsou až provozní náklady za 2Q/1H2012. Za 2Q jsme očekávali jejich nárůst o 32,3 % yoy na 16,2 mil. EUR, vzrostly ovšem jen o 19,6 % yoy na 14,7 mil. EUR. Vedení tak bylo v řízení provozních nákladů striktnější, než jsme očekávali a dotklo se to přitom všech tří hlavních složek, tedy marketingových, personálních i ostatních nákladů.

Od této úrovně se již vine výraznější pozitivní překvapení až do konce výsledovky. Zisk EBITDA vykázal za 2Q2012 růst o 100 % yoy na 8,8 mil. EUR při námi očekávaném růstu o 77 % na 7,9 mil. EUR. EBIT i čistý zisk rostly ještě rychleji kvůli nižším než odhadovaným odpisům, nižšímu dopadu úrokových nákladů a mírnější efektivní dani.

Zveřejněné výsledky svědčí o pokračující zlepšené výkonnosti společnosti a celkově je tedy hodnotíme pozitivně. Do konce roku by mělo přijít rozhodnutí o případném návratu na maďarský trh a otevření další ruské pobočky. Velkým tématem je samozřejmě také Dennyho oznámení o prodeji svého majoritního podílu ve společnosti.

Kompletní flash analýza výsledků AAA Auto ke stažení zde. (517,72 KB)



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688