TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  27.08.2012 14:40:05

Lesy ČR dosáhly v prvním pololetí hospodářského výsledku před zdaněním 3,28 miliardy korun

PRAHA (MEDIAFAX) - Během prvních šesti měsíců letošního roku vykázaly Lesy ČR hospodářský výsledek před zdaněním v objemu 3,28 miliardy. Státní podnik o tom informoval v pondělí s tím, že zmíněné částky dosáhl z 91 procent svou hlavní činností, tedy lesnickým hospodařením.

"Prodeje majetku nebo výnosy z finančních operací mají na hospodářské výsledky podíl zanedbatelný. Prodej majetku tvoří tři procenta, podíl z finančních operací šest procent," doplnil generální ředitel Lesů ČR Svatopluk Sýkora s tím, že podnik má potenciál dosahovat obdobných kvalitních výsledků i nadále.

Úspěšné hospodaření Lesů ČR není podle generálního ředitele Sýkory v žádném případě na úkor kvalitní péče o les. Vydělané peníze podnik vrací zpět do lesa, do jeho pěstování a ochrany. Značné finanční prostředky věnuje i na správu drobných vodních toků, investice do lesní infrastruktury a na rozvoj veřejně prospěšných funkcí lesů jako například budování naučných stezek, turistických odpočívadel nebo ochrana přírody.

"Lesy ČR kromě toho, že jsou i v současné složité ekonomické době výrazně ziskovým podnikem, nezávislým na státních dotacích, tak také jako řádný hospodář kumulují finanční disponibilní prostředky pro potřeby státního rozpočtu a to v řádech několika miliard korun," připomněl Sýkora.

V roce 2011 Lesy ČR hospodařily nejlépe za celou dosavadní dvacetiletou historii podniku, když hospodářský výsledek před zdaněním dosáhl 5,28 miliardy korun. Výrazně zlepšené hospodaření Lesů ČR během posledních tří let se podle generálního ředitele Sýkory odráží i v celé řadě nezávislých hodnocení. "Média například před několika dny informovaly, že Lesy ČR patří mezi tři nejziskovější firmy v zemi. Poměr hrubého zisku k tržbám činil u Lesů ČR v roce 2011 rovných 45 procent," konstatoval Sýkora.

Státní podnik Lesy ČR obhospodařuje více než 1,3 milionu hektarů lesního majetku (což představuje šestinu plochy ČR a zhruba polovinu lesů v ČR) a pečuje o více než 39 tisíc kilometrů vodních toků (tj. přibližně o jednu třetinu délky vodních toků a bystřin v ČR).

Jan Soukup, soukupj@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Daně a daňová přiznání - informace, termíny, formuláře



Více zpráv k tématu Daně


Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Po 16:40  Akciové trhy: Praha roste, Evropa v červeném navzdory pozitivnímu otevření v USA -.. Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Po   9:38  Burzovní kalendář 12/52 - Co musíme vědět do nového týdne! Libor Stoklásek (AlgoImperial)




?

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688