TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  01.08.2012 09:50:11

Společnost CME vykázala za druhé letošní čtvrtletí čisté výnosy v objemu 211,2 milionu dolarů

HAMILTON (MEDIAFAX) - Společnost Central European Media Enterprises (CME) vykázala za druhý kvartál letošního roku čisté výnosy v objemu 211,2 milionu dolarů (4,34 miliardy korun). Společnost o tom informovala ve středu s tím, že její provozní zisky před odpisy a amortizací činily 47,1 milionu dolarů (969 milionů korun).

Provozní zisk za dané čtvrtletí činil 23,7 milionu dolarů (487,27 milionu korun) oproti 39,5 milionu dolarů za shodné období loňského roku (812,12 milionu korun). Čistý zisk přiřaditelný akcionářům společnosti CME za dané čtvrtletí se zvýšil z jednoho na čtyři miliony dolarů (82,24 milionu korun).

"Začátkem července jsme dokončili transakce s našimi největšími akcionáři, společností Time Warner a Ronaldem Lauderem, díky nimž jsme snížili naše dluhové zatížení o 185 milionů dolarů. Navzdory poklesu reklamních výdajů v prvním pololetí o sedm procent zůstaly naše výnosy v konstantních měnách meziročně stejné, a to díky nárůstu v segmentech Media Pro Entertainment a nová média, kde Voyo obsadilo vedoucí pozici v předplacené video službě," uvedl prezident a generální ředitel společnosti CME Adrian Sarbu.

Podle jeho slov se CME i ve druhém pololetí nadále zaměří na snižování zadlužení, udržení prvenství ve sledovanosti i podílu na trhu, na rozvíjení nereklamních příjmů a na dosažení kladného volného peněžního toku.

Čisté výnosy za období šesti měsíců končící dnem 30. června 2012 činily 378,7 milionu dolarů (7,79 miliardy korun) v porovnání s 422,4 milionu dolarů (8,68 miliardy korun) ve stejném období v roce 2011. Provozní zisky před odpisy a amortizací činily za období šesti měsíců končící dnem 30. června letošního roku 61,2 milionu dolarů (1,26 miliardy korun).

"Celkově hodnotíme výsledky mírně negativně. Investoři by také měli pozorně sledovat vyjádření managementu k očekávanému vývoji reklamních trhů a hospodaření společnosti v roce 2012 nebo případným plánům k dalšímu oddlužení," komentoval zveřejněné výsledky CME Tomáš Tomčány, analytik společnosti Patria Finance.

Central European Media Enterprises (CME) je bermudská společnost založená Ronaldem Lauderem v roce 1994. Společnost provozuje přední televizní stanice, internetové společnosti a firmy zabývající se televizní výrobou ve střední a východní Evropě. Společnost je vedena na burze NASDAQ a na pražské burze cenných papírů pod burzovním symbolem CETV.

Jan Soukup, soukupj@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Út 11:01  Měsíční report Photon Energy Research (Česká spořitelna)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688