Trendy 2012: Podlahy budoucnosti jsou podlahy s historií

Žijeme v době, pro kterou je typické zrychlení, stres a život v městských zástavbách. Města se rozrůstají a s nimi i počet lidí v nich žijících. Svět ovládá globalizace, v jejímž důsledku je čím dál těžší zachovat si tradice, historii a unikátnost místa, ve kterém žijeme. To se odráží i v přemýšlení lidí o prostoru, ve kterém chtějí trávit svůj volný čas. Při zařizování domácností se tak lidé navracejí k přírodě, původním hodnotám a historii. Recyklovaný vzhled je postupně stále viditelnější ve všech odvětvích interiérového průmyslu včetně nových podlah značky Quick-Step.

 

Trend návratu k přírodě a historii je patrný jak v nábytkářském, tak v podlahovém průmyslu. Společnost Quick-Step, která je dlouhodobě jedničkou v designu, inovacích a kvalitě, tak přináší několik novinek v segmentu podlahových krytin, které tento trend reflektují.

 

Vintage vzhled na prvním místě

 

K významným inovacím patří například vzhled zvětralé podlahy se zářezy po pile a romanticky vyhlížející i působící dubové podlahy. Návrat slaví i kaštan, který v minulosti býval velmi populárním druhem dřeva a nyní se opět dostává do centra pozornosti. Jeho typická barva dodává podlaze výjimečně teplý vzhled a interiéru útulnost. Podlahy Quick-Step v designu zvětralého kaštanu vynikají díky svému opotřebovanému vzhledu. Úrovně v lesku naznačují větší hloubku a reliéf, což zdůrazňuje nádhernou strukturu a přívětivé teplo kaštanového dřeva. Na poptávku po autentičnosti podlah reaguje Quick-Step i řadou Eligna/Persepctive Wide, která v sobě skrývá tajemství opotřebovaných podlah s prasklinami a stopami po červotočích a hřebících.   

 

Nadčasový design

 

 Přetrvávající ekonomická nejistota pak vede k dalšímu trendu, kterým jsou nadčasové podlahy. Lidé dnes nechtějí kupovat podlahu, která by se jim mohla brzy omrzet. Preferují nadčasovost, která nepodléhá moderním trendům. A právě proto přišla společnost Quick-Step na trh s novou verzí dvou klasických dubových podlah, kterými jsou „univerzální dub přírodní olejovaný“ a „univerzální dub bílý olejovaný“. Jemná textura dřeva těchto laminátových podlah je doplněna matnou povrchovou úpravou a novými rozměry lamel, což dodává místnosti exkluzivní vzhled.

 

Návrat k přírodě

 

V důsledku přetrvávající urbanizace se lidé ve svých interiérech čím dál častěji navracejí k přírodě. Quick-Step proto přišel na trh s „recyklovaným dubem“, který se dokonale hodí jak do klasických interiérů, kde krása dřeva připomíná staré časy, tak do moderních prostor, kde vytváří úžasný kontrast s čistými liniemi současného designu. Inspiraci v přírodě nalezneme také u designů keramické podlahy, které perfektně odráží přírodní charakter kamene a propůjčují zároveň těmto laminátovým dlaždicím částečně rustikální vzhled. Poptávku po dřevě ve vlhkých prostorách, jako je koupelna či kuchyně, pak Quick-Step vyřešil unikátní laminátovou podlahou Lagune. Ta v sobě skrývá výhody laminátu, jelikož není tak náchylná na vlhkost jako dřevo, ale zachovává si jeho vzhled, který dodává prostoru útulnost a navozuje pocit návratu k přírodě.   

 

Zpět k základům

 

Po dlouhou dobu byly všechny pohledy soustředěny pouze na člověka jako součást lidstva. Dnes se vracíme o několik kroků zpět. Oceňujeme individuální osobitost každé země a její tradice. Chceme lokálnější produkty a jsme hrdí na své vlastní typické styly a místní preference. Quick-Step se tak rozhodl v letošním roce změnit přístup a namísto univerzálních podlah rozdělil své kolekce tak, aby odpovídaly konkrétní zemi či regionu.


Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry