TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  04.07.2012 14:25:05

Škoda Auto v Číně za pět let dodala 740 000 vozů

MLADÁ BOLESLAV (MEDIAFAX) - Škoda slaví pět let výroby automobilů v Číně, v průběhu 60 měsíců od zahájení výroby modelu Škoda Octavia v závodě Shanghai Volkswagen dodala na tamní trh celkem 740 000 vozů. Automobilka o tom blíže informovala ve středu.

Čína je největším trhem značky, čínský podíl na celosvětovém odbytu mladoboleslavské automobilky činí zhruba 25 procent. V současné době působí v Číně kolem 400 prodejců značky, jejich počet se má ve střednědobém horizontu zvýšit na více než 600.

"Společně s našimi čínskými partnery jsme ve všech oblastech nasadili vysoké tempo a z tohoto trhu jsme v krátké době s pouhými třemi modelovými řadami vybudovali největší odbytiště značky. Čína se pro značku Škoda stala druhým domovem,“ sdělil předseda představenstva Winfried Vahland.

Se zahájením výroby modelu Škoda Octavia v červenci 2007 začala jedna z nejzajímavějších vývojových etap v novodobé automobilové historii. V období let 2007 až 2011 značka zvýšila své roční dodávky zákazníkům v Číně zhruba osminásobně. Zatímco v roce 2007 to bylo 27 000 vozů, v roce 2011 dodala značka na čínský trh více než 220 000 vozů. Také v prvních pěti měsících roku 2012 směřovaly prodeje v Číně dále vzhůru. Od ledna do května vzrostl počet dodávek čínským zákazníkům o osm procent na rekordní hodnotu - více než 100 000 dodaných vozů.

Čína je největším odbytištěm české automobilky od roku 2010. A to pouze se třemi modely. První model, který se v této zemi vyráběl a prodával, byla v roce 2007 Octavia. S téměř půlmilionem vyrobených vozů je Octavia nejoblíbenějším modelem značky v Číně. V roce 2008 měla svou čínskou prodejní premiéru Fabia. Vlajková loď značky model Superb se na čínském trhu prodává od roku 2009 a v roce 2011 byl v segmentu vyšší střední třídy nejprodávanějším vozem. Z 116 800 celosvětově dodaných vozů Superb jich bylo přes 40 procent dodáno zákazníkům právě v Číně.

V roce 2013 uvede automobilka na čínský trh dva nové modely limuzínu Škoda Rapid a SUV Škoda Yeti. "S naší novou kompaktní limuzínou a s modelem Yeti rozšíříme naši paletu v Číně ze tří na pět modelů. Nové modely zajistí značce od roku 2013 dodatečný vítr do zad," uvedl Vahland.

Libor Popela, popela@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Po 16:40  Akciové trhy: Praha roste, Evropa v červeném navzdory pozitivnímu otevření v USA -.. Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Po   9:38  Burzovní kalendář 12/52 - Co musíme vědět do nového týdne! Libor Stoklásek (AlgoImperial)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688