Saxo Bank (home.saxo)
Investice  |  03.07.2012 10:07:15

Asie dnes: Žádná změna ze strany RBA; komentář neutrální

Australská centrální banka RBA ponechala v úterý úrokové sazby beze změny na 3,5 % a doprovodné prohlášení bylo tak neutrální, jak jen mohlo být. Politika je adekvátní, nedošlo k žádné změně v inflačním výhledu a míra inflace je v souladu s cílovými hodnotami. AUDUSD zaznamenal jeden z nejstabilnějších výsledků po mnoha zasedáních, když se po tomto oznámení pohyboval v rozmezí pouhých 10-15 bodů.
Jediným negativem v prohlášení RBA byl pesimistický výhled na mezinárodní situaci, který počítá s tím, že Evropa zůstane ještě nějaký čas potenciálním zdrojem otřesů. Očekává se i pomalejší růst v Číně. Banka rovněž uvádí, že směnný kurz zůstává vysoký a obchodní bilance je stále na vysoké úrovni, přestože ustupuje ze svého vrcholu.
Pokud jde o ostatní údaje, sektor služeb v Číně i nadále překonává zpracovatelský průmysl. Svědčí o tom index nákupních manažerů ve službách, který z květnových 55,2 vzrostl v červnu na 56,7. Mírné oživení na trhu s nemovitostmi a objem nových objednávek přispěly k tomu, že index vystoupal na svou nejvyšší úroveň za poslední 3 měsíce. Zveřejnění ekvivalentního indexu HSBC je plánováno na zítřek. V květnu byl jeho výsledek poněkud nižší, a to 54,7.
Dnešní údaje o japonských mzdách za květen v sobě skrývají jedno pozitivum. Kromě toho, že celkový údaj zaznamenal první pokles za 4 měsíce (0,8 % r-r), již osmý měsíc po sobě došlo k růstu odměn za přesčasovou práci, což naznačuje, že japonské firmy zvyšují svou aktivitu. Pokles celkového údaje se připisuje prudkému propadu „zvláštních plateb“ (což jsou obvykle bonusy) a je považován za jednorázový.
V USA včera z celého balíku dat přinesla největší zklamání zpráva ISM o vývoji ve zpracovatelském sektoru, který se poprvé po téměř třech letech dostal do kontrakce, když úroveň objednávek, produkce i exportní poptávka dosáhly obdobných minim v důsledku toho, jak si krize v eurozóně vybírá svou daň. Index spadl z 53,5 na 49,7 bodů, čímž překonal i nejpesimističtější prognózy agentury Bloomberg.
Naopak čísla dokumentující zlepšení na trhu bydlení pomáhají sektoru stavebnictví, stavební výdaje totiž v květnu vzrostly na nejvyšší úroveň za poslední dva roky. Oproti předchozímu měsíci narostly o 0,9 %, a to dokonce i poté, co byl nárůst z předchozího měsíce revidován směrem nahoru na +0,6 %. Výsledky Wall Street byly smíšené, nicméně převažoval růst, i když za ním stála spíše očekávání dalších opatření Fedu v rámci kvantitativního uvolňování v reakci na slabá čísla ze zpráv ISM než silnější údaje ze stavebnictví.

Andrew Robinson

 Globální online investiční banka

Saxo Bank je globální investiční banka specializující se na online obchodování a investice na mezinárodních finančních trzích. Saxo Bank umožňuje soukromým investorům a institucionálním klientům obchodovat s FX, CFD, cennými papíry, futures, opcemi a dalšími deriváty a poskytuje i profesionální správu portfolia a fondů díky svým online obchodním platformám oceněným řadou různých ocenění.

Více informací na: www.saxobank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

25.01.2024Žádné změny ze strany ECB a další silná data z USA (Komentář) Investiční bankovnictví (Komerční banka)
05.10.2022Euru se dnes na žádné frontě příliš nedařilo (Komentář) Investiční bankovnictví (Komerční banka)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688