Inzerce (AliaWeb)
Valná hromada  |  02.07.2012 16:23:00

Oficiální sdělení: Valná hromada LICANCABUR a.s.

Titulek: Aliaweb


LICANCABUR a.s., se sídlem Hviezdoslavova 53, Brno, IČO 28311728

Oznámení o konání mimořádné valné hromady společnosti

 

LICANCABUR a.s.,

se sídlem Brno, Hviezdoslavova 53, PSČ 627 00, IČ: 283 11 728,

zapsané v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Brně pod sp. zn. B 5716

(dále také “Společnost”)

 

Představenstvo Společnosti

na žádost akcionáře Společnosti majícího akcie, jejichž souhrnná hodnota přesahuje 5% základního kapitálu Společnosti, v souladu s § 181 odst. 1 zákona č. 513/1991, obchodní zákoník v platném znění („obchodní zákoník“) a čl. IV. stanov Společnosti

svolává

mimořádnou valnou hromadu Společnosti,

která se bude konat dne 23. července 2012 od 10:00 hodin v sídle AK Weinhold Legal v.o.s., Karlovo náměstí 10, 120 00 Praha 2, 3. poschodí. Místnost bude upřesněna v den konání valné hromady.

Program mimořádné valné hromady bude následující:

1.        Zahájení, kontrola usnášeníschopnosti, volba orgánů valné hromady a další formální kroky.

2.        Rozhodnutí o zvýšení základního kapitálu Společnosti o částku 304.750.000,- Kč upsáním nových kmenových akcií na jméno v listinné podobě, každá o jmenovité hodnotě 10.000.000,- Kč, resp. 50.000,- Kč.

3.        Vyslovení souhlasu se započtením pohledávky pana Ing. Petra Dohnala, akcionáře Společnosti, proti pohledávce Společnosti na splacení emisního kurzu akcií.

4.        Závěr.

Registrace akcionářů bude zahájena v 9:50 hod v místě konání valné hromady. Při prezentaci akcionářů je nutno předložit:

-       listinnou akcii společnosti na majitele nebo prohlášení osoby, která vykonává úschovu nebo uložení podle zvláštního právního předpisu, že akcie je pro něho uložena podle zvláštního právního předpisu. V prohlášení musí být uveden účel, pro který se prohlášení vydává, a den jeho vystavení.

-       u akcionářů - fyzických osob průkaz totožnosti, v případě zastupování akcionáře předloží jeho zástupce plnou moc s úředně ověřeným podpisem akcionáře;

-       u akcionářů - právnických osob se zástupce dále prokazuje originálem nebo úředně ověřenou kopií aktuálního výpisu z obchodního rejstříku.

Informace akcionářům k bodu č. 2 - Zvýšení základního kapitálu Společnosti:

Důvodem navrhovaného zvýšení kapitálu je získání finančních zdrojů pro krytí závazků Společnosti.

Navrhuje se zvýšení základního kapitálu z dosavadní výše 2.000.000,- Kč na 306.750.000,- Kč, tj. o částku 304.750.000,- Kč upsáním nových akcií. Upisování akcií nad částku navrhovaného zvýšení základního kapitálu se nepřipouští.

Základní kapitál bude zvýšen upsáním nových (i) kmenových akcií na jméno v listinné podobě v celkovém počtu 30 ks, každá o jmenovité hodnotě 10.000.000,- Kč a (ii) kmenových akcií na jméno v listinné podobě v celkovém počtu 95 ks, každá o jmenovité hodnotě 50.000,- Kč. Poukázky na nově upisované akcie nebudou vydávány.

Akcie bude možno upsat s emisním kurzem 10.000.000,- Kč, resp. 50.000,- Kč na každou upisovanou akcii, který odpovídá nominální hodnotě jednotlivých akcií. Nově upsané akcie budou splaceny peněžitými vklady. Upisování akcií nepeněžitými vklady se nepřipouští, stejně tak se nenavrhuje omezení nebo vyloučení přednostního práva dle ustanovení § 204a odst. 5 obchodního zákoníku. Akcionáři se však mohou přednostního práva na upisování akcií v souladu s § 204a odst. 7 obchodního zákoníku vzdát.

Běh lhůty pro upisování akcií na základě přednostního práva započne dnem následujícím po dni, ve kterém bude příslušnému soudu podán návrh na zápis usnesení valné hromady o zvýšení základního kapitálu do obchodního rejstříku a bude zveřejněna a oznámena informace o přednostním právu dle § 204a obchodního zákoníku. Lhůta pro upisování akcií na základě přednostního práva bude v souladu s § 204a odst. 2 písm. a) obchodního zákoníku trvat 2 týdny. O přednostním právu a o podrobnostech upisování akcií budou akcionáři společnosti vyrozuměni představenstvem společnosti postupem podle § 204a odst. 2 obchodního zákoníku.

V případě, že akcie nebudou upsány s využitím přednostního práva, budou nabídnuty k upsání předem určenému zájemci schválenému valnou hromadou Společnosti v souladu s § 203 odst. 4 obchodního zákoníku. Počátek běhu lhůty pro upsání nových akcií určeným zájemcem bude stanoven tak, aby bezprostředně následoval po uplatnění či případném vzdání se přednostního práva na upisování akcií stávajícími akcionáři společnosti v souladu s ustanovením § 204a odst. 1 a § 204a odst. 7 obchodního zákoníku. Lhůta pro upsání nových akcií předem určeným zájemcem bude trvat 2 týdny, přičemž počátek běhu této lhůty začne plynout dnem doručení návrhu smlouvy o upsání akcií předem určenému zájemci, a to panu Ing. Petru Dohnalovi, dat. nar. 22. září 1965, bytem Brno – Líšeň, Habří 2811/6, PSČ: 628 00, na výše uvedenou adresu sídla AK Weinhold Legal v.o.s., Karlovo náměstí 10, 120 00 Praha 2, v souladu s rozhodnutím valné hromady dle § 203 odst. 2 písm. e) obchodního zákoníku.

Informace akcionářům k bodu č. 3 – Souhlas se započtením pohledávky proti budoucí pohledávce Společnosti na splacení emisního kurzu upsaných akcií

V souladu s ustanovením § 202 odst. 4 písm. c) obchodního zákoníku se navrhuje valné hromadě vyslovení souhlasu se započtením pohledávky pana Ing. Petra Dohnala, akcionáře Společnosti vůči budoucí pohledávce Společnosti na splacení emisního kurzu. Výše této pohledávky činí 304.750.000,- Kč.

Důvodem pro navrhované započtení je kapitalizace předmětné pohledávky a snížení dluhové zátěže Společnosti.

V Brně dne 25. června 2012

Představenstvo společnosti LICANCABUR a.s.




K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688