Akcieatrhy (Akcieatrhy.cz)
Investice  |  30.04.2012 10:35:37

Kontroverzní Carlyle Group znovu před branami IPO


“Akcieatrhy.cz“IPO, tedy Initial public offering, první veřejná nabídka akcií společnosti. Nejčastěji bývá nabídka podána mladými společnostmi hledajícími nový kapitál pro další expanzi. Nicméně může být podána i velkými tradičními firmami s cílem se stát veřejně obchodovatelnými. IPO bývá považováno za riskantní investici z důvodu vysoké volatility, absence historických dat nebo sporného ocenění. Na druhou stranu však bývají primární emise velmi často vyhledávanou investiční příležitostí.

Zde je seznam IPO v týdnu od 30. dubna:

EverBank Financial Corp, nabízející bankovní služby téměř 600.000 klientů, nabízí v IPO 25,2 mil kusů akcií v cenovém rozpětí $12 až $14. Na NYSE společnost pod tickerem EVER vedou Goldman Sachs, BofA Merrill Lynch a Credit Suisse.

Pacific Coast Oil Trust, firma angažující se v oblasti ropy a zemního planu. Společnost nabízí 17,5 mil kusů akcií v cenovém rozpětí $19 až $21. Na NYSE se bude firma obchodovat se symbolem ROYT. Odpovědnými manažery jsou Barclays, Citi, BofA Merrill Lynch, J.P. Morgan, UBS a Wells Fargo.

PetroLogistics LP, světově největší zpracovatel propanu, resp. výrobce propylenu, nabízí 35 mil kusů akcií v cenovém rozpětí $19 až $21. PetroLogistics se plánuje obchodovat na NYSE pod symbolem PDH. Morgan Stanley, Citi a UBS jsou odpovědnými manažery emise.

Tillys , maloobchodní prodejce oděvů, obuvi a doplňků, oznámila vstup na NYSE pod zkratkou TLYS. Společnost plánuje nabídnout 8 mil kusů akcií v cenovém rozpětí $11.50 až $13.50.

The Carlyle Group, jedna z největších investičních společností zaměřená na správu majetku, oznámila opět plán vstupu na NYSE (snad jim to konečně vyjde). Emisi na Nasdaq vede J.P. Morgan, Citigroup, a Credit Suisse a firma se bude obchodovat pod zkratkou CG. Firma nabízí 30,5 mil kusů akcií v cenovém rozpětí $23 až $25.

Supernus Pharmaceuticals, dceřiná společnost Shire, se zaměřením na léčbu epilepsie, ADHD a depresí, dává veřejnosti k dispozici 5,8 mil kusů akcií v cenovém rozpětí $12 až $14. Obchodování bude probíhat na Nasdaqu pod zkratkou SUPN. IPO vede Citi a Piper Jaffray. Emise byla přeložena z minulého týdne.

Jiné společnosti jako např. největší půjčovna automobilů v Číně, China Auto Rental, jejíž akcie se měly začít obchodovat minulý týden nebo společnost Enerkem, zabývající se transformací komunálního odpadu na biopaliva a chemikálie, o které jsme psali jíž ve spojitosti se vstupem již před třemi týdny, byly odsunuty na neurčito.

www.akcieatrhy.cz

Tyto zprávy pro vás vytváří Akcieatrhy.cz
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Čt 14:00  Oznámení o aukci 3. tranše SPP 908 MF ČR (Ministerstvo financí ČR)
Čt 13:39  HDP Kanady nad očekáváním (BREAKING) X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688