Akcieatrhy (Akcieatrhy.cz)
Investice  |  27.04.2012 10:09:43

Akcie, které kupuje sám management. Znáte lepší tipy?


“Akcieatrhy.cz“Každý investor má tendence flirtovat s myšlenkou možnosti nahlédnout přímo do společnosti, jejíž akcie se chystá nakupovat. Jediný možný způsob však je ten, že pečlivě zkoumá, které akcie nakupují právě ti, kteří tu možnost mají, tedy vedoucí pracovníci těchto firem. Zaměřme se tak nyní na společnosti, kde v posledních měsících proběhly vysoké nákupy vlastních akcií právě představiteli managementu a to v objemech přesahujících alespoň jedno procento celkového počtu akcií emitovaných na veřejně dostupných trzích. Dalším faktorem výběru je nízké EPS, kdy jeho zvýšení v následujícím období může být doprovázeno zvýšením ceny akcií. Tento způsob výpočtu můžete použít i u vlastních titulů.

1) Federal-Mogul Corporation (FDML): Výrobce bezpečnostních technologií pro motory a pohonné stroje. Tržní kapitalizace 1,54 mld dolarů. Pro EPS se odhad společnosti zvýšil z 2,04 na 2,06 za posledních třicet dní, což představuje nárůst rámcově o procento. Toto zvýšení však přišlo v období, kdy akcie ztratila za stejné období více jak deset procent. Členové vysokého managementu nakoupili za poslední půl rok 1.143.330 kusů akcií, což představuje více jak pět procent z celého objemu společnosti.

2) Compass Diversified Holdings (CODI): Investiční společnost zaměřená na akvizice podílů v malých a středních firmách. Tržní kapitalizace 711,94 mil dolarů. EPS odhad společnosti na rok se zvýšil z 1,5 na 1,53 za poslední měsíc, což představuje nárůst o dvě procenta. Během posledních šesti měsíců nakoupili "zasvěcení" 1.589.160 kusů akcií, což představuje asi 4,05% z veškerých akcií v oběhu.

Čtěte dále:
Tipy na nákup akcií od profesora ekonomiky a manažera úspěšných hedge fondů
Tady dřímá obrovský potenciál, tvrdí nestor z Wall Street o WebMD Health Corp

3) Legg Mason Inc. (LM): Společnost spravuje aktiva po celém světě. Tržní kapitalizace je na 3,55 mld. EPS odhad společnosti posledního roku se za posledních třicet dní zvýšil z 1,46 na 1,48 v posledním měsíci a cena akcií také nabízí zajímavou hladinu. Během posledních šesti měsíců nakoupili představitelé firmy 3.465.000 kusů akcií, což představuje 3,07% z celkového objemu.

4) Endeavour International Corporation (END): Zaobírá se výzkumem a produkcí ropy se zemním plynem v USA a Velké Británii. Tržní kapitalizace je na 462,6 mil. EPS odhad firmy se zvýšil z 2 na 2,23, což je nárůst více než o deset procent. Toto zvýšení přišlo v době, kdy cena akcií klesla o deset procent a vedení společnosti nakoupilo za posledních půl roku 431.000 kusů akcií, což je rámcově 1,79% z celkového objemu.

5) Newcastle Investment Corp. (NCT): Zaobírá se realitami, investicemi a financemi. Tržní kapitalizace 393,21 mil dolarů. EPS odhad společnosti se zvýšil z 1,3 na 1,34 v posledním měsíci, což představuje nárůst o tři procenta. Během posledních šesti měsíců nakoupili představitelé firmy 1.314.780 kusů akcií, což představuje asi 1,29% za veškerého objemu.

Tyto zprávy pro vás vytváří Akcieatrhy.cz
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá   9:19  Milorad Mišković: Poptávka a nabídka na rezidenčním trhu (nejen) v Praze se... Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Pá   9:17  Ranní shrnutí (29.03.2024) X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688