Research (Penizenavic.cz)
Osobní finance  |  26.04.2012 07:25:14

Jak našetřit dětem? Co takhle stavební spoření

Dopřát dětem kvalitní vzdělání a pomoci jim při startu do života je přáním všech zodpovědných rodičů. Také přemýšlíte, jak nejvýhodněji spořit svým dětem? Správnou volbou je stavební spoření . Wüstenrot Kamarád+ nabízí výhodnou úrokovou sazbu a smlouvu bez úhrady za uzavření.

U všech dětských spořicích produktů platí, že čím dřív začnete svým dětem spořit, tím lépe. Všichni rodiče chtějí našetřit svým dětem na studia a usnadnit jim start do života. Jenže, co když rodiče splácejí hypotéku, přitom si už šetří na důchod a jeden z partnerů je ještě k tomu na mateřské nebo rodičovské dovolené? Jenom tak jakoby mimochodem navíc rostou náklady na dětské oblečení a kroužky Mnoho volných peněžních prostředků tak většině rodičů nezbývá. Zdá se jim, že spořit pár stokorun měsíčně ani nemá cenu. Ale tak to vůbec není  a  právě stavební spoření je šancí, jak vytvořit dětem finanční rezervu. Ať už na pořízení vlastního bydlení nebo na studium.


 
Na stavební spoření spoří i prarodiče


 

Včasné založení spoření i s nižší částkou je dobrým začátkem. Výhodou stavebního spoření je, že vnukům mohou finančně přispívat i babičky a dědové. Prarodiče budou totiž vědět, že peníze budou skutečně sloužit dětem a rodiče za ně nekoupí potřebné věci do domácnosti. Včasné spoření se rozhodně vyplatí. Každý připsaný úrok je dobrý. V průběhu let můžete potom měsíční úložky na stavební spoření zvýšit. Důležitá je pravidelnost. I nižší částka se během let zúročí.

 

Vyzkoušejte na PenizeNAVIC.cz


 

 
Stavební spoření bude pořád „in“
 

 

Ani nižší státní podpora a zdanění úroků z vkladů u stavebního spoření nesnižuje atraktivitu stavebního spoření jako spořicího produktu pro děti. Uzavření stavebních spoření dětem je od rodičů zodpovědným krokem pro budoucnost. Jaké jsou výhody stavebního spoření Wüstenrot Kamarád+?

  • především zajímavá pevná úroková sazba z úspor ve výši 2,2 % ročně

  • smlouva je uzavřena bez poplatku, oproti standardní smlouvě o stavebním spoření činí úspora 3 000 (do 4 měsíců od uzavření smlouvy je nutné vložit na účet minimálně 3 000 )

  • při roční úložce 20 000   maximální státní podpora ve výši 2 000

  • již po 6 letech lzepeníze využít bez omezení na cokoliv

  • Smlouvu lze sjednat dětem do 18 let a pevná čílová částka je 300 tisíc Kč.
     
  • Proč se stavební spoření nadále vyplatí?


  •  

Stavební spoření mohou děti využít především k získání dostupného a zajímavého úvěru na své první bydlení. . Jednou z navrhovaných možností do budoucna je i možnost využít stavební spoření na studium. Dětské stavební spoření tedy nabízí dostupný úvěr a pořád zajímavé zhodnocení finančních prostředků. Roční úroková sazba u stavebního spoření Wüstenrot Kamarád+ ve výši 2,2 % ročně snese srovnání s úrokovou sazbou nejvýnosnějších spořicích účtů. Úroková sazba je přitom garantovaná po celou dobu spoření, na spořicích účtech se úroková sazba mění několikrát během roku. Připočítáme-li státní podporu, tak je stavební spoření výnosnější než spořicí účty a proto je atraktivní i jako forma spoření.
  


 
Dítěti můžete spořit třeba 18 let


 

Na stavební spoření můžete dětem spořit neomezeně dlouho třeba od narození až do plnoletosti. A následně umožnit dítěti čerpat úvěr za předem daných podmínek. Smlouvou o stavebním spoření můžete pomoci svému dítěti získat peníze na vlastní bydlení. Jedná se o velmi dobrý způsob finanční pomoci. Rodiče během let našetří dostatek finančních prostředků, aby dítě dosáhlo na úvěr ze stavebního spoření. Následný úvěr již bude splácet dítě. Rodiče dítěti výrazně pomohou a současně dítě nedostane všechno „zadarmo“ a bude znát cenu nemovitosti. Bydlení ve vlastní nemovitosti šetří náklady za nájemní bydlení. Navíc se cena dobrých nemovitostí dlouhodobě zhodnocuje.

 

Investice do bydlení se vyplatí

 

Klienti stavebních spořitelen již při podpisu smlouvy znají úrokovou sazbu, za jakou budou v případě potřeby čerpat úvěr na řešení své bytové situace. Úrokové podmínky jsou známé již při podpisu smlouvy, přestože bude klient čerpat úvěr např. až za šest let. Investice do bydlení je přitom po investici do vzdělání zpravidla nejlepší. Dětské stavební spoření přitom umožňuje využít peníze na oba způsoby.

Vyzkoušejte na PenizeNAVIC.cz


Tyto zprávy pro vás vytváří penízenavíc.cz.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688