TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  23.04.2012 13:35:05

Klasnová rezignovala na funkci místopředsedkyně sněmovny (23.4.2012)

PRAHA (MEDIAFAX) - Místopředsedkyně strany Věci veřejné Kateřina Klasnová rezignovala na post místopředsedkyně sněmovny. Uvedla to v pondělí jako reakci na výroky premiéra Petra Nečase (ODS).

"Po výrocích premiéra Nečase, že si už nedokáže vládní spolupráci s VV nadále představit, jsem se minulý týden rozhodla na funkci místopředsedkyně sněmovny rezignovat," prohlásila místopředsedkyně VV s tím, že svoji rezignaci v pondělí doručila předsedkyni Poslanecké sněmovny Miroslavě Němcové (ODS).

"Trošku jsem musela s tou variantou počítat. Nebylo to úplně totální překvapení. Jsem vděčná Kateřině Klasnové, že mi zavolala a dala mi to vědět jako první, to považuji za korektní," řekla Mediafaxu Němcová s tím, že zástupkyni VV za její práci poděkovala.

"Dál se v podstatě nic horkého pro sněmovnu neděje. Máme další dva místopředsedy. Pokud bychom se rozhodli dovolit někoho jiného, muselo by to být na základě politické dohody," připojila Němcová.

"O správnosti mého rozhodnutí mě zcela ubezpečila slova pana premiéra Nečase včera v Kramářově vile. Odmítla jsem kupčení s vládou o hlasech poslaneckých přeběhlíků. Odmítám i kupčení s vládou o funkce ve sněmovně," uvedla Klasnová a připojila: "Tímto svým postojem jasně deklaruju svůj postoj, který chci prezentovat na dnešním večerním grémiu."

Nedělní jednání předsedů tří stran končící koalice bylo podle místopředsedkyně VV pouze informativní. Jestli budou Věci veřejné podporovat ve sněmovně návrhy, které koalice dojednala do 11. dubna, rozhodne podle ní až večerní jednání grémia strany. Svým krokem naznačila, že ona takovou dohodu nepodpoří.

"Nemám žádné avízo, že by jakýkoli poslanec, který se hlásí k VV, odcházel," dodala Klasnová ke slovům Karolíny Peake, že obvolává čtyři až pět čísel s nabídkou na zařazení do své nově vznikající platformy.

Místopředsedkyně VV také potvrdila, že některým poslancům strany osobně volal premiér Nečas, a označila to za bezprecedentní nakupování přeběhlíků v přímém přenosu.

Předseda ODS dal do pondělí Karolíně Peake termín, kdy od ní chce informaci o počtu jejích příznivců ve sněmovně, kterých má být minimálně deset, aby měla jeho vláda v dolní parlamentní komoře bezpečnou většinu. V opačném případě mají přijít na konci června nové volby.

Šéfka sněmovny a 1. místopředsedkyně ODS si podle svých slov uvědomuje, že se ve stávajícím složení nemusejí poslanci scházet už mockrát. Potvrdila, že stále platí Nečasův pondělní termín.

(Ke zprávě vydává agentura Mediafax foto.)

Jan Kálal, kalal@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688