Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  19.04.2012 08:13:48

Výsledková sezóna: Čtvrteční výsledky budou patřit bankám a technologiím


Kromě velkých amerických bank se ve čtvrtek chystá oznámit výsledky řada dalších firem z indexu S&P 500. Vybrali jsme pro vás ty nejvýznamnější a nabízíme odhady zisku a tržeb podle analytiků oslovených Bloombergem, jako obvykle v přehledných grafech.

Baxter - čtvrtletní zisk a tržby

 

Baxter (19. 4.)

Farmaceutický Baxter loni rekordně investoval do výzkumu (946 milionů USD – 7 % z celkových tržeb). Nepřestává inovovat a zdokonalovat produktové portfolio, vyvíjí účinnější léky na chronické nemoci jako hemofilii, Alzheimerovu chorobu, problémy imunitního systému nebo ledvin.

Rozvoj inovací urychluje řada akvizic a obchodních partnerství. Umožňují Baxteru diverzifikovat produktové portfolio a využívat klíčových vědeckých, výrobních a komerčních výhod, které z expanze plynou.

Baxter stabilně vykazuje nadprůměrný růst zisku a dividend. Tržby se loni zvedly o 8 %, čistý zisk dokonce o 58 %. Pozitivní vývoj zaznamenaly i marže, které se zvýšily hlavně díky redukci nákladů. Probíhá navíc program zpětného odkupu akcií.

 

Philip Morris (19. 4.)

 

Výsledky Philip Morris International budou tradičně zajímat i investory na pražské burze, protože v rámci výsledkové zprávy může být naznačeno leccos o vývoji prodeje cigaret v Evropě včetně České republiky.

 Philip Morris - čtvrtletní zisk a tržby

 

Philip Morris ČR: Zisk i dividendy kvůli daním budou trpět

 

Verizon (19. 4.)

 Verizon Communications - čtvrtletní zisk a tržby Bank of America - čtvrtletní zisk a tržby

 

Bank of America (19. 4.)

 

Bank of America stále bojuje s dopady nemovitostní bubliny a prodává po stovkách zabavené domy. Trh s bydlením by se letos konečně mohl odrazit ode dna.

Neočekává se, že by banka ve čtvrtek předvedla závratné výsledky, protože se stále namísto růstu zisku musí soustředit na řešení problémů. Ve vzduchu navíc visí evropské a čínské ekonomické zpomalení, které se dříve nebo později projeví i v USA.

Rally od počátku roku je tažena spíše tržním sentimentem a změnou vnímání rizika u bankovních akcií. Ve skutečnosti se struktura rozvahy Bank of America za posledních šest měsíců (od doby, kdy se banka obchodovala na rekordních minimech) o mnoho nezměnila.

Propad akciových trhů, který by zajisté (podobně jako loni) táhly akcie finančního sektoru, by mohla způsobit eskalace evropské dluhové krize, kde zůstávají velkým otazníkem Itálie a Španělsko. Naopak napomoci rally amerických akcií by mohla očekávaná depreciace dolaru, Fed by totiž mohl zaplavit trh dolary za nakoupené dluhopisy.

 

AMD (19. 4.)

Advanced Micro Devices - čtvrtletní zisk a tržby Microsoft - čtvrtletní zisk a tržby

 

Čtěte také:

Manažer fondu měsíce: Nabízíme dividendu ve fondovém hávu

Výhled na 2. kvartál: ANO americkým akciím a Komerční bance, ne komoditám a Unipetrolu

 

Microsoft (19. 4.)

 

Microsoft nedávno dokončil akvizici Skypu. V blízké době se navíc chystá uvedení dlouho očekávaných Windows 8, do nichž firma vkládá velké naděje. Operační systém Windows 8 by mohl sklízet úspěchy i v sektoru smartphonů, kde s velkou pravděpodobností nahradí tržní podíl ustupujících BlackBerry (Research in Motion) a Symbianu (Nokia). Microsoft chce postavit úspěch svého nového mobilního operačního systému na zájmu zákazníků o využití stejné platformy, kterou získají předinstalovanou s nákupem nových počítačů a tabletů.

Microsoft sice neroste rychle jako Apple nebo Google, ale ve třech z posledních čtyř kvartálů předčil očekávání analytiků, takže potenciál určitě má. Každý kvartál provádí zpětné odkupy akcií za miliardu dolarů. Vzhledem k 260miliardové tržní kapitalizaci to sice není velký objem, ale přesto je dostačující pro tlumení tržních výkyvů. Nabízí také více než 2,5% dividendový výnos, dividendu stabilně navyšuje.

Valuace Microsoftu podle P/S (price-to-sales) jsou blízko Applu, obě firmy jsou podle tohoto ukazatele levnější než Google. Co se týče ohodnocení podle P/E (aktuálně 11,38), dá se čekat, že si Microsoft vzhledem k nižšímu tempu růstu zisku udrží atraktivní valuace oproti svým konkurentům.

 Morgan Stanley - čtvrtletní tržby

 

Morgan Stanley (19. 4.)

  • Odhad EPS: 0,45 USD

V roce 2009 banka vytvořila největší světovou platformu pro wealth management, když se uchýlila k fúzi a integraci svých retailových brokerských operací s brokerskou jednotkou Citibank Smith Barney. Platforma nabízí velmi slušné ziskové marže při nižší míře rizika. Joint venture Morgan Stanley Smith Barney je dnes světovým lídrem s 18 000 finančními poradci a 1,5 bilionu USD v aktivech klientů. Joint venture minule vykázal nejvyšší roční i čtvrtletní čisté tržby od svého založení a očekává se další stabilní růst, jak bude platforma díky zlepšenému výhledu ekonomiky vydělávat na poplatcích, protože se klienti budou v hojnější míře přesouvat z bezpečných přístavů zpět do akcií. V minulém čtvrtletí stál wealth management za 33 % celkových tržeb MS.

Za posilováním rozvahy Morgan Stanley – hlavně kapitálu a likvidity - stojí mimo jiné přeměna prioritních akcií držených MUFG na kmenové a vyřešení některých strategických a právních otázek, včetně sporů ohledně MBIA. Toto navýšení kapitálu Tier 1 by mohlo umožnit Morgan Stanley uvolnit prostředky na využití kupní opce na dodatečných 14 % v Morgan Stanley Smith Barney. Tím by získala 65% podíl na vysoce hodnotném joint venture. Spekuluje se o tom, že chce banka dokonce získat v blízké době i zbývající podíl, i když původně uvažovala o jeho nákupu pomocí splátek v následujících třech letech. Jaké financování nákupu zbylého podílu MS zvolí, bude rozhodující pro hodnocení od ratingových agentur.

Navzdory očekávaným dlouhodobým benefitům z brokerské platformy bude banka čelit v krátkém období hrozbě plynoucí z plánovaného snížení ratingu od agentury Moody's a riziku eskalace dluhové krize eurozóny, kde má banka velké expozice ve státních dluhopisech.

 

Čtěte také:

Citi: 20 nejlepších akcií na světě

Run na španělské banky


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688