TNBiz (TN.cz)
Investice  |  17.04.2012 09:50:11

Asistenční službu při nehodě lze zavolat i ze zahraničí, klienti volají třeba i z Malty

PRAHA (MEDIAFAX) - Asistenční služba řidičům, kteří potřebují pomoc v krizové situaci, nejčastěji po nehodě či poruše, lze volat i ze zahraničí. Řidiči v tomto případě volají nejčastěji z přilehlých zemí a ze zemí, kde Češi nejčastěji tráví dovolenou, telefonáty však přicházejí například i z Portugalska či Malty.

Asistenční služby se nejčastěji vážou k povinnému ručení a jejich rozsah se u jednotlivých pojišťoven liší. Je však proplacen příjezd asistenční služby na místo nehody, a pokud není možná oprava na místě, je zajištěn odtah. Případně dočasná úschova na placeném parkovišti.

Asistenční služby neposkytují pojišťovny přímo, ale prostřednictvím specializovaných asistenčních společností. Ty jsou buď mezinárodní, nebo tuzemské. Řidiči, kteří potřebují pomoc v krizové situaci, volají v naprosté většině případů nejčastěji z ČR. Následují přilehlé země - Německo, Rakousko, Slovensko. Dále země, kde Češi nejčastěji tráví dovolenou - Chorvatsko nebo Itálie. Hovory na linky služeb ale přicházejí i z Albánie, Moldavska, Portugalska či Malty.

Asistenční služby však neposkytují jen pojišťovny, ale i někteří prodejci vozů. Asistenční a odtahovou službu tak mají zajištěnou například i klienti pražské společnosti Přerost a Švorc Auto. Její vozy vyjíždějí nejčastěji do oblasti Prahy a okolí, ale výjimkou nejsou zásahy po celé České republice i mimo ni.

"V letní sezoně si v případě nutnosti dojedeme pro našeho zákazníka například do Chorvatska nebo Itálie, což jsou nejčastější dovolenkové destinace, kde dochází ke kolizím i z důvodu únavy řidičů," přiblížil vedoucí servisních služeb společnosti Petr Jarý.

"Naštěstí máme dva moderní odtahové vozy, takže časově náročnější výjezd příliš neomezí náš běžný provoz asistenční služby. Jeden z vozů je vybaven hydraulickou rukou pro naložení zcela nepojízdného automobilu," doplnil Jarý. Společnost poskytuje služby i těm, kdo nejsou jejími stálými zákazníky.

Libor Popela, popela@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688