Research (Penizenavic.cz)
Pojištění  |  26.03.2012 14:28:42

Bonus za věrnost u investičního životního pojištění

Investiční životní pojištění je v České republice stále oblíbený produkt, který v sobě spojuje možnost pojistné ochrany a možnost zajímavých výnosů investic

Asi to také znáte, ty chvíle nejistoty z dalších poklesů akciových či dluhopisových trhů, do nichž jste i vy investovali prostřednictvím svého investičního životního pojištění. V případě těch ukvapenějších z vás je pak první pokles trhů zároveň i okamžikem sepisování výpovědi investičního životního pojištění. Realizace ztráty je nepříjemná věc, ještě trpčí je však v době opět rostoucích trhů, na kterých  však již nevyděláváte. Ukvapenost je jedním z největších nepřátel investora vůbec, ať už se jedná o investice jakéhokoliv druhu. Jenže co s tím? V první řadě je nutné si uvědomit, že poklesy trhu jsou tu již od doby jejich vzniku, stejně dlouho jsou pak jejími oběťmi ti psychicky méně odolní z vás. Kromě zbytečné realizace ztráty z investic je tu však ještě jedna skutečnost, na kterou byste měli pamatovat. Vypovězením vašeho investičního pojištění přicházíte i o ochranu před následky nepříznivých životních událostí jakými  jsou nemoc, úraz, či v nejhorším případě smrt, před kterými vás chránilo ono zrušené pojištění rovněž chránilo. Případné neštěstí přitom nebude čekat do doby, kdy si v okamžiku opětovného růstu trhů sjednáte další pojistný produkt. V době kdy onemocníte, nebo kdy se vám přihodí nějaký úraz je již přitom na sjednání životního pojištění pozdě.
 
 

Sledujte zpravodajství ze světa pojištění na http://www.penizenavic.cz/pojisteni


 
Existuje však nějaké řešení, tedy kromě zvýšené psychické odolnosti? Vypovězení životního pojištění není samozřejmě ničím příjemným ani pro samotnou pojišťovnu. Na trhu se tak tedy objevila první vlaštovka, kdy můžete v případě, že setrváteí od své pojišťovny získat bonus, který je dostatečně velkou motivací.


 
Odměna za věrnost AXA pojišťovně
 

 

Tou vlaštovkou je investiční životní pojištění skupiny AXA, která přišla na český trh s investičním životním pojištěním Kumulativ Life. Jedná se o běžně placené investiční životní pojištění, které se od konkurenčních produktů odlišuje především věrnostním bonusem. Základem pro jeho výpočet je báze věrnostního bonusu, která odpovídá 105 % ročního pojistného sjednaného v době uzavření pojistné smlouvy a tvoří se v průběhu prvních dvou let pojištění.
 
Bonus je poprvé vyplácen na konci čtvrtého roku pojištění, a to ve výši 4 % báze. Poté se každoročně výše bonusu navyšuje o jeden procentní bod. Například ve třicátém roce získáte  bonus 30 %, a ve srovnání s bází věrnostního bonusu tak celkově dosáhnete zhodnocení 289  % (4,6 % p.a.) nad rámec zhodnocení prostředků ve fondech. Horní hranice výše bonusu přitom není stanovena. Jako podkladové aktivum si můžete vybrat jeden ze čtyř nabízených fondů (AXA Growth Trends Balanced, AXA Diversified Futures, AXA Talented counries, AXA Millenium Trends).
 
Investice je navíc chráněna dvěma typy zvýšené ochrany investic, a to realokací portfolia a zamykáním výnosů, při kterých dochází za předem definovaných podmínek k přesunu vložených prostředků do fondu s nízkým investičním rizikem.
 

Sledujte zpravodajství ze světa pojištění na http://www.penizenavic.cz/pojisteni

Udělejte správné rozhodnutí ještě dnes a zabezpečte se s vítězem testu finančních poradců. Sjednejte si bezplatnou a nezávaznou konzultaci Vašich možností kliknutím zde
 
Investiční životní pojištění, ať již hrazené jednorázově či průběžně má v řadě portfolií opodstatněné místo. Pro mnoho z vás může být výše uvedená nabídka vítaným bonusem, neboť životní pojištění je pro vás vhodným produktem. Zvláště jej ocení ti z vás, kteří splňují podmínky dané zákonem pro možnost odpočtu vkladů ze základu daně z příjmu fyzických osob. K možnosti zajímavého zhodnocení, ke kterému přispívá realokace portfolia fondů, je zde již výše zmíněný bonus a nezanedbatelná státní podpora (ta se však týká všech IŽP).

Tyto zprávy pro vás vytváří penízenavíc.cz.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Pojištění:

Čt 12:31  Kdo se stal novým generálním ředitelem společnosti Credendo? OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
St   6:00  Účinek vyšších úrokových sazeb na pojištění OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Út 15:00  Změna ve vedení skupiny Swiss Re OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688