Řešíte topení, nebo design? Vyberte si obojí.

Přemýšlíte, jak vyřešit přídavné topení? Chcete mít doma, nebo na chatě designový krb a vadí vám popel, kouř a nepořádek? Vyberte si obojí – čisté topení i design.

Jak využít prostor na stěně
Využití nástěnných prostor není zas až tak velký problém, jak by se mohlo na první pohled zdát. Nejdříve je dobré si rozmyslet, zda chceme volný prostor využít pouze prakticky nebo pouze designově. Pokud mohou být oba požadavky splněny zároveň, pak je řešení téměř ideální. Zajímavou a originální možností je využití volného prostoru na stěně k zavěšení či vestavění nástěnného elektrického krbu.

Design je žádaný
Design krbu a realistický efekt plamenů – to bývají hlavní požadavky zákazníků. Elektrické krby jsou v posledních letech vyhledávanou variantou inovace a zároveň praktického využití interiérů domů, chat, ale stále častěji i bytů. Efekty elektrických krbů jsou výrobně řešeny buď tzv Optiflame ® efektem, 3D Opti-myst efektem nebo kombinací Optiflame ® efektu s Optiglo ® efektem se zářícími poleny. Rozdíl mezi jednotlivými efekty je znatelný na první pohled. Nejlépe si vyberete, pokud vyhledáte vzorkovou prodejnu nástěnných krbů a uvidíte realistický efekt hoření na vlastní oči.

Barevné řešení krbu
Elektrické krby již nejsou jen v černém provedení, novinkou jsou barvy, které vhodně doplní interiér. Kromě základní černé barvy rámu je možné barevné provedení v dalších 8 barevných variantách, které jsou vytipovány na základě požadavku zákazníků.

Praktické využití
Praktickým využitím elektrického krbu je možnost nástěnným elektrickým krbem topit.V minulých letech tuto funkci mnohé nástěnné krby neměly. Dnes je situace jiná a topný výkon krbů je jednou z jejich základních funkcí.Nástěnné krby toho umí samozřejmě mnohem víc. Funkce krbů se mění v závislosti na daném efektu.

U krbů se základním Optiflame ® efektem je možné např. regulovat intenzitu plamene (zesilování a zeslabování efektu plamene). Krby které jsou opatřeny Optiglo ® efektem jsou specifické tím, že u jednotlivých polen jsou integrované světelné diody. Jejich činnost řídí mikroprocesor a vytvářejí tak velice reálný pocit žhnutí. Díky regulaci síly plamene je tak možné navolit si intenzitu žáru. Příslušenstvím je dálkové ovládání, které slouží pro zapnutí i vypnutí krbu, topného efektu a k regulaci efektu. Topný výkon je volitelný,  1 kW/h nebo 2kW/h. Výhodou elektrických krbů je nezávislé nastavení efektu plamene a topného výkonu. Krb tak můžete zapnut pouze na efekt pro navození příjemné atmosféry a bez nutnosti topení.

Technické požadavky na vestavbu
Nástěnné krby jsou řešeny jako nástěnné k zavěšení na stěnu. V tom případě stačí na stěnu přišroubovat pouze lištu, na kterou se krb zavěsí. Druhou variantou uchycení jsou krby vestavné, tedy určené pro vestavění do stěny. Zde je nutno udělat určité technické úpravy stávajících prostor. Způsob montáže je u každého typu krbu individuální a více informací lze zjistit na webových stránkách nebo přímým dotazem na prodejce.

Aktuální novinka Mystic Blackway
Aktuální novinkou jsou nástěnné krby s 3D Opti-myst efektem. Například nástěnný Mystic Blackway je určen k zavěšení na zeď. Tento moderní elektrický krb je opatřený revolučním 3D Opti-myst efektem s vysoce realistickým efektem plamene. Ve spodní části krbu je umístěna nádržka na vodu, která se působením tepla odpařuje. Ve spodní části umístěné žárovky podsvěcují stoupající vodní páru a tak je docíleno skutečného efektu kouře. Hlavní výhodou moderních elektrických krbů je jejich provoz bez špíny, hluku, zápachu či jakýchkoliv zplodin. Dalším přínosem je možnost regulovat intenzitu páry, krb je opatřen termostatem a samozřejmě dálkovým ovládáním.

Nástěnné krby s uvedeným realistickým efektem hoření a kouře si můžete prohlédnout v největší vzorkové prodejně v ČR, kde vám školený personál zodpoví všechny vaše otázky.

KL-Trade, s.r.o.
Příční 130/24
Brno

 



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie Interiéry, nejlépe hodnocené fotografie



Články Interiéry