Dan Karpíšek (Komerční banka)
Akcie v ČR  |  24.10.2001 11:02:14

Akcie: Akcie na pražské burze pokračovaly v růstu i v úterý, když nejvíce opět posilovaly...

Ranní zpráva
Investiční bankovnictví KB

Datum : 24.10.2001

      Komentář k trhům

       Akcie na pražské burze pokračovaly v růstu i v úterý, když nejvíce opět posilovaly telekomunikační tituly. Vývoj však pouze odrážel pozitivní náladu na okolních trzích. Index PX-D si za poměrně klidného obchodování připsal 0,5% na 927,3 bodu. Český Telecom a České radiokomunikace patřily v úterý s růstem o 1,5% respektive o 0,4% k nejlepším titulům. Rostly také akcie Komerční banky a ČEZu. Komerční banka si připsala 0,3% a ČEZ vzrostl o 0,5%. Naopak, korigovaly akcie České spořitelny a Unipetrolu a to o 0,9% respektive o 1,0%. Unipetrol ztrácel v reakci na horší výsledky hospodaření, kde hlavně zklamaly největší společnosti holdingu Chemopetrol a Česká rafinérská.

       Dnes očekáváme korekci, která bude tažena telekomunikačním sektorem.

       Komentář k zahraničním trhům

       Americké akcie včera oslabily v reakci na další případy nákazy antraxem a horší výsledky společností. Index Nasdaq oslabil o 0,2% a DJIA poklesl o´0,4%. Nedařilo se společnostem Exxon Mobil, SBC Communications, které oznámily horší výsledky hospodaření než očekávala Wall Street. Následovaly také snížení investičního doporučení. Nedařilo se ani akciím farmaceutické společnosti Pharmacia a telekomunikační Lucent Technologies, které snížily svoje výhledy a oznámily další restrukturalizaci. Dnes se budou oči investorů opět upírat na výsledky společností. Dnes to budou hlavně blue-chipy jako Anheuser Bush, DuPont, Eastman Kodak a Honeywell. Z makroekonomiky pak bude oznámena béžová kniha.

       Německé akcie včera posílily, index Dax si připsal 1,8% na 4704,2 bodu. Posílily akcie automobilky DaimlerChrysler v reakci na lepší než očekávané výsledky hospodaření a na prohlášení společnosti, že ponechává svoje očekávání na tento a příští rok beze změny. Růst trhu podpořily i technologie v čele se Siemens, Infineon a SAP. Také Deutsche Telecom včera uzavřel výše. Dnes se očekává, že technologický sektor projde korekcí. Posilovat by měla akcie Preussag, poté co management společnosti poskytla pozitivní výhledy na rok 2002.

       Komentář ke společnostem

       Unipetrol

      
Deník MF Dnes uvedl, že privatizační komise vybrala čtyři společnosti a konsorcia, které budou moci provést due duligence v Unipetrolu. Mezi ně patří konsorcium IOC (Agip, Shell, Conoco), která má hlavně zájem o Českou rafinérskou, ve které již drží 49% podíl a má nad ní manažerskou kontrolu. Dále maďarský MOL, Rotch Energy Limited z Velké Británie a rakouský OMV spolu s Agrofertem. Předběžné nabídky jsou údajně okolo 10mld ( 87 na akcii)

       Jména investorů by měla být oficiálně oznámena dnes. Nicméně, očekáváme pouze minimální odchylky od seznamu, který se objevil v dnešních novinách. Nabídky vypadají atraktivně, ale jsou stále předběžné, tzn. že budou upraveny podle výsledků hloubkové kontroly. Navíc očekáváme, že se další investoři připojí jelikož někteří z těchto čtyř investorů mají zájem pouze o některé aktivity holdingu.

      Tyto zprávy pro vás vytváří Investiční bankovnictví KB.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Pá 16:50  Týden na akciových trzích: Ztrátový týden, S&P500 testuje hranici 5 tis. bodů -... Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Čt 17:45  Růst cen akcií a cena za riziko Patria (Patria Finance)
Čt 16:44  Akciové trhy: Evropské trhy většinou rostly - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688