X-Trade Brokers  (X-Trade Brokers )
Akcie v ČR  |  06.02.2012 15:14:00

Pražská burza zakončila pátý týden v plusu

Pražská burza zakončila pátý týden v plusu a v letošním roce vykazuje dvouciferný růst. Akciové trhy ovlivnil summit EU, kde většina zemí vyjádřila konsenzus ohledně koordinace fiskální politiky. Bankovní rada České národní banky podle očekávání zachovala úrokové sazby beze změn. Snížila odhad růstu pro letošní rok, předpokládá nulový růst vlivem výrazného zpomalení zahraniční poptávky a pokračující domácí fiskální konsolidace.

Index PXpátek posílil o 1,1% na 1009,8 bodů a v průběhu týdne si připsal solidní 4,3%. Devět titulů zakončilo v pozitivním teritoriu. Nejsilnější se stal Orco (+24,0%, 119,00Kč) a nejslabším Philip Morris (-0,7%, 11 633,00Kč). Akcie Orco posilovaly po zprávě vedení společnosti ohledně refinancování úvěrů a dohody s držiteli dluhopisů Orco Germany. Objem zobchodovaných akcií v uplynulém týdnu na burze vyskočil na 828,9 milionů korun a index PX v letošním roce vykazoval růst o 10,8%.

Evropské akcie zakončily v plusu v reakci na lepší, než očekávaná dataUSA i na projev Bena Bernankeho, jenž přiblížil možnost kvantitativní uvolňování. Přetrvávaly obavy ohledně Řecka a Portugalska. Podle Eurogroup je situace ohledně restrukturalizace dluhu Řecka mimořádně obtížná a jakákoliv dohoda není zárukou trvalého vyřešení. Ačkoli se ECB podařilo odvrátit hrozbu úvěrové krize v Evropě, zůstávají podmínky na finančních trzích velmi těžké a bude sílit tlak na centrální banku, aby snížila úrokové sazby. Panevropský index FTSE Eurotop 300 zakončil v pátek se ziskem 1,6% na 1076,70 bodů a mezitýdenně posílil o 3,5%.

Ve Spojených Státech akcie zamířily akcie na sever po přílivu pozitivních dat o zaměstnanosti, aktivitě ve službách a továrních objednávek. Hlavní index DJIA v pátek posílil o 1,2% na 12 862,23 bodů a v průběhu týdne si připsal 1,6%.

Tento týden bude mít klíčový vliv na akciové trhy řádný summit EU (7-8. února). Začne domácí výsledková sezóna, ve čtvrtek zveřejní údaje o hospodaření Unipetrol. Z hlavních událostí tohoto týdne bude hlasování o úrokových sazbách ECB a BOE. Na domácí scéně bude zveřejněna průmyslová výroba a saldo OB za prosinec, míra nezaměstnanosti za leden a zápis z únorového jednání ČNB.Ve Spojených Státech vyjdou týdenní žádosti o podporu v nezaměstnanosti, saldo OB za prosinec a předběžný odhad spotřebitelské důvěry podle ISR za únor. 

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688