TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  06.02.2012 10:30:05

Skupina AAA Auto zaznamenala v lednu 15procentní nárůst prodejů (6.2.2012)

PRAHA (MEDIAFAX) - Skupina AAA Auto prodala za leden letošního roku celkem 3678 ojetých vozů oproti 3191 vozům prodaných v lednu 2011, což představuje meziroční nárůst o 15,3 procenta. Firma o tom blíže informovala v pondělí.

Lednové prodeje podle vyjádření společnosti naznačují, že letošní zimní sezona je dokonce silnější než minulý rok, a to přesto, že zimní prodeje v loňském roce lámaly růstové rekordy společnosti. Výsledky také potvrzují, že současný nejistý ekonomický výhled znatelně neovlivňuje prodeje skupiny, ani poptávku zákazníků. Společnost také nadále zaznamenává postupně rostoucí penetraci finančních služeb (poměr aut prodaných na úvěr či leasing) na obou hlavních trzích, v ČR i na Slovensku.

Při srovnání jednotlivých zemí, byla za leden růstovým tahounem skupiny Česká republika s 18,8procentním nárůstem prodejů a s 2726 prodanými vozy. Ve Slovenské republice prodala skupina AAA Auto za první měsíc tohoto roku celkem 872 vozů oproti loňským 897, což představuje 2,8procentní meziroční pokles částečně z důvodu chladnějšího počasí, než jaké bylo zaznamenáno v ČR. V Rusku, kde skupina AAA Auto otevřela svou první pobočku v září loňského roku, prodala skupina v lednu 80 ojetých vozů, a to i přes velmi chladné počasí s teplotami hluboko pod bodem mrazu, což je jeden z hlavních faktorů, které silně ovlivňují prodeje na spotřebitelském trhu ojetých vozů.

Skupina AAA Auto otevírá ve čtvrtek 9. února dvě nové pobočky, a to v Jihlavě v ČR a v Nových Zámcích na Slovensku. Pobočka v Jihlavě se stane 17. pobočkou sítě skupiny na českém trhu a pokryje region Vysočiny, kde společnost v současné době žádnou pobočku nemá. Se svými 800 metry čtverečními půjde o středně velké autocentrum, které svým zákazníkům nabídne výběr ze 150 vozů na skladě. Spolu s nově otevřenou pobočkou v Opavě v září minulého roku, se tak Jihlava stává druhou novou pobočkou otevřenou v České republice po obnovené expanzi pobočkové sítě, kterou loni společnost zahájila. V České republice skupina plánuje na jaře otevřít další pobočku v Liberci a další dvě do konce prvního pololetí 2012.

Nové Zámky se zapíšou jako první nová pobočka skupiny otevřená na Slovensku po čtyřech letech. Bude devátým autocentrem, které skupina na slovenském trhu bude provozovat a pokryje region jižního Slovenska, kde by mělo nalákat jak slovenské tak i maďarské zákazníky. Autocentrum (o rozloze 350 metrů čtverečních) nabídne výběr ze 150 vozů na skladě. Na Slovensku skupina plánuje otevřít další novou pobočku v Prešově ve druhém čtvrtletí roku.

Lednové prodeje skupiny AAA Auto - meziroční srovnání
leden 2011 leden 2012 meziročně
Česká republika 2 294 2 726 18,8 %
Slovensko 897 872 -2,8 %
Rusko 0 80 n/m
skupina 3 191 3 678 15,3 %

Zdroj: AAA Auto

Libor Popela, popela@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688