Stratton Prague (Stratton Prague)
Akcie ve světě  |  20.01.2012 09:17:20

Stručné shrnutí US trhů dne 19.1.12 – další kladná seance

Čtvrteční obchodní den pokračoval na vlně pozitivního sentimentu na trzích, které se od minulého pátku poměrně solidně odrazily od zásahu ratingové agentury Standard and Poor´s, nechaly ji za sebou a věnovaly se spíše US makrodatům, hospodářským výsledkům a rovněž zlepšeným realizacím aukcí vládních dluhopisů eurozóny s tendencí ke snižování výnosů, tedy i nákladů obsluhy dluhu.

Stejně tak lze charakterizovat včerejší vlivy na posun hodnot indexů na nová multiměsíční maxima, jedná se o nejlepší closing od loňského léta. Index SP 500 je pouze  4% pod několika ročními maximy zaznamenanými loni na jaře.

hospodářských výsledků byly dobré bilance mj. firem eBay, UnitedHealth, Freeport McMoran. Z finančních kolosů Bank od America a Morgan Stanley přišly lepší HV od Morgan Stanley. V after hours reportovaly také dobré HV firmy Microsoft a Intel, nepodařila se bilance Google. Nepříjemnou informací je deklarace přechodu do bankrotového režimu US ikony Eastmen Kodak.

Makrodata vykázala především lepší čísla v položce úvodní požadavky v nezaměstnanosti, které klesly na hladinu 352 tis. při očekávání 385 tis. (nejnižší od r. 2008), spotřebitelské ceny CPI skončily víceméně dle předpokladů, výstavba nových domů byla nižší (657 tis. vs. oček. 673 tis.) a Philadelphia FED report se zlepšil na 7,30 bodů, ovšem při očekávání 10 bodů.

Evropě byly kladně hodnoceny výsledky aukcí státních dluhopisů Španělska a Francie, vesměs s nižšími výnosy než v předchozím období.

Hlavní US akciové indexy tak skončily následovně: DJIA 12624 bodů (+0,36%), Nasdaq Composite 2788,33 bodů (+0,67%) a SP 500 1314,50 bodů (+0,49%). Index volatility VIX klesl na hodnotu 19,87 USD, tj. -1,02 USD, resp. -4,88%.

Na komoditních trzích se ropa nachází na kursu 100,71 USD za barel a zlato je na ceně 1658 USD za trojskou unci. Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,2965.

Páteční trading bude obsahovat pouze data o prodejích existujících domů za prosinec s oček. 4,57 mil. HV předvedou mj. firmy General Electric, Schlumberger, Fifth Third.

Obchodování na asijských trzích vypadá takto: Nikkei Average skončil +1,47%, HangSeng je +0,62% a čínský Shanghai Composite skončil +1,0%.

Úvodní indikace US futures jsou poněkud smíšené, když DJIA je -4 body, Nasdaq 100 +4,75 bodů a SP 500 -1,90 bodů.

Tyto zprávy pro vás vytváří Stratton.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688