Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  15.12.2011 11:29:33

10 akcií, které byste v roce 2012 neměli ignorovat


Rok 2011 je zatím jeden z nejvolatilnějších roků v historii. Velká část investorů letos zanevřela na akcie, ale právě korporátní sféra se zdá být poměrně zdravá. Podle analytiků z Bank of America Merrill Lynch by měly akcie v příštím roce posilovat, a proto sestavili žebříček 10 kandidátů, kteří jsou adepty na vítězství ve svých sektorech.

 

10. Xcel Energy

Růstový potenciál (12 měsíců): 7,4 %

Firma je dodavatelem elektrické energie a zemního plynu v několika amerických státech. Analytici preferují firmu pro její stabilní zisk, růst výnosů a dividend. Jde o jednu z nejkvalitnějších akcií ze sektoru veřejných služeb.

 

9. Altria

Růstový potenciál (12 měsíců): 9,5 %

Altria je mateřskou společností Philip Morris, John Middleton, U.S. Smokeless Tobacco Company, Ste. Michele Wine Estates a Philip Morris Capital. S firmou Altria se setkává téměř každý kuřák i nekuřák. Mezi nejznámější značky firmy totiž patří cigarety Marlboro.

Podle analytiků je právě tabákový průmysl jednoznačným tahounem celé společnosti. Navíc z celého tabákového sektoru mají akcie Altria nejvyšší výnos. Růst akcií by měl v roce 2012 pokračovat a investorů by mohl vynést téměř 10 %.

 

8. Union Pacific

Růstový potenciál (12 měsíců): 12,1 %

Tato železniční společnost působí ve 23 amerických státech. Podle analytiků má železniční doprava budoucnost - jak kvůli obrovskému množství nákladu, tak kvůli minimální zátěži na životní prostředí.

Firma by v příštím roce proto měla pokračovat v navyšování zisku. Akcie společnosti, které jsou mezi investory známé jako vysoce kvalitní, tak představují dobrou investiční příležitost.

 

7. Eli Lilly

Růstový potenciál (12 měsíců): 14,3 %

Eli Lilly patří mezi deset největších farmaceutických firem světa. Mezi její nejznámější výrobky patří Cialis, Prozac, Methadone a Cymbalta.

Podle analytiků by měly být akcie firmy v oblibě. Hlavně díky vysokým výnosům, kvalitě byznysu levnému ocenění. Z farmaceutických firem z indexu S&P 500firma nejvyšší dividendový výnos.

 

6. CBS

Růstový potenciál (12 měsíců): 16,6 %

CBS je mediální konglomerát se zaměřením na televizní vysílání, film, vydavatelství a internet. Mezi značky společnosti patří CBS, Showtime Networks, CBS Studios, CNet a CBS Radio.

Mnoho investorů má akcie CBS v portfoliích a mediální sektor zaměřený na spotřebitele je považovaný za růstový. Navíc, firma se soustředí na kumulování hotovosti, což je podle analytiků jeden z nejlepších důvodů k nákupu.

Čtěte také:

Petr Koblic: Dejte si víno a při investování nedávejte všechna vejce do jednoho košíku

Peter Garnry (Saxo Bank): Čekáte armagedon? Vsaďte na Walmart!

  

5. Air Products & Chemical

Růstový potenciál (12 měsíců): 19 %

Společnost je dodavatelem atmosférických, procesních a dalších speciálních plynů. Do portfolia navíc patří i chemikálie a celá řada zařízení a služeb pro průmyslová odvětví – od potravin a nápojů až po zdravotní péči a energetiku.

Podle analytiků je portfolio služeb Air Products dostatečně silné, hlavně chemikálie by měly dominovat příštímu roku. Poptávku po akciích firmy by měla hnát nahoru hlavně nízké a atraktivní ocenění.

 

4. Apple

Růstový potenciál (12 měsíců): 30,4 %

Tuto firmu není potřeba představovat. Spotřební elektroniku v čele s iPhony a iPady zná každý. Mnoho investorů se v tomto roce domnívalo, že akcie Applu nemají kam růst, ale opak je pravdou.

Akcie jsou rozumně oceněny a díky vysoké kvalitě výrobků a produktů by měly v příštím roce výrazně přidávat. Podle odhadů až 30 %.

 

3. CenturyLink

Růstový potenciál (12 měsíců): 37,7 %

Jedná se o třetí největší telekomunikační společnost ve Spojených státech. Poskytuje telefonní připojení, vysokorychlostní internet a bezdrátové služby zákazníkům ve 37 státech.

Akcie mají podle analytiků jednu přednost - jsou levné a jejich růstový potenciál je vysoko nad 30 %. Navíc firma nabízí vysoký dividendový výnos.

Čtěte také:
Kam investovat v roce 2012
Pár poznámek k investičním tématům budoucnosti – 1. díl


2. Marathon Oil

Růstový potenciál (12 měsíců): 73,6 %

Marathon Oil je nezávislá mezinárodní společnost, která se specializuje na průzkum ložisek a těžbu ropy, ropných písků a zemních plynů.

Podle analytiků je firma jedním z nejrůstovějších kandidátů pro rok 2012. Hlavně díky odvětví ve kterém podniká a atraktivnímu ocenění.

 

1. Lincoln National

Růstový potenciál (12 měsíců): 82,3 %

Lincoln National je firma, která má v aktivech přes 150 miliard dolarů. Nabízí pojištění, spoření a komplexní finanční plánování a poradenství.

Podle analytiků jsou právě pojišťovací produkty z celého finančního odvětví preferovány. Je o ně zájem letos, příští rok by měl dokonce ještě vzrůst. Firma má obrovský růstový potenciál, navíc se spekuluje o zpětném odkupu akcií.

Čtěte také:

10 dividendových hitů z indexu Dow Jones na příští rok
Jaký bude rok 2012 podle předních českých ekonomických novinářů?         
České akcie: Výhled do roku 2012


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

07.07.202310 grafů, které byste měli vidět na startu druhého pololetí Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
26.03.202110 věcí, které byste měli vědět o SFDR NN Investment Partners (NN Investment Partners)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688