Akcieatrhy (Akcieatrhy.cz)
Akcie ve světě  |  08.12.2011 13:56:53

Kupujte akcie níže než je koupili nestoři z Wall Street.

Akcieatrhy.czBruce Berkowitz - známý americký investor a zakladatel fondu Fairholme, jehož  průměrný výnos je 14,3% ročně od svého vzniku v roce 2000. Fond má pro mnohé neuvěřetilný poměr v rámci 86% akcií z finančního sektoru. V současné době se nachází v hlubokém poklesu, ale i přes to Berkowitz tvrdí, že rozhodně investice do bank špatné nejsou, jenom se prý trochu ukvapil s nákupy a předstihl dno. Pravda je jednoduchá, veškeré tituly v jeho portfoliu si nyní můžete koupit výrazně levněji. Tady jsou:

Bank of America (BAC). Průměrná cena nákupu ve zmíněném fondu je 14,37 dolarů. Při současné hodnotě má co dohánět. Poslední nákup tohoto titulu realizoval fond ve třetím čtvrtletí tohoto roku na ceně 8,28 dolarů.

Bank of America je jedním z Berkowitzovo nejprozkoumanějších titulů. Čistý zisk za první pololetí tohoto roku poklesl o 43% v meziročním srovnání, zároveň banka snížila své příjmy o 12%. Tyto poklesy zaznamenala převážně na základě legislativních změn v USA. Dále pak společnost zaznamenala snížení hotovosti ze 151 miliard na 119,5.

15. listopadu banka oznámila, že má v současné době problémy právě s legislativní změnou, která se týká zrušení poplatků u platebních karet. Banka se pokusila zavést poplatek 5 dolarů za vedení platební karty, odezva ze strany zákazníků byla však tak negativní, že od svého záměru velmi rychle odstoupila. Z toho důvodu došlo pro navýšení hotovosti k prodeji kmenových akcií China Construction Bank Corporation (CCB), ze kterého dosáhla po zdanění zisku 1,8 miliardy dolarů.

 

Čtěte také:

Buffetovi evropské investiční tipy

Soros a Icahn našli investiční shodu

Dále pak Berkowitz nakoupil za cenu 9,26 dolarů akcie společnosti Banco Santander (STD). Současná cena se pohybuje těsně pod osmi dolary. Banka Santander vznikla ve Španělsku a v této době se jedná o největší banku v  eurozóně, přičemž dosáhla ve světovém pořadí již na čtvrté místo. Banka však již od roku 2009 prochází obdobím snižování zisků. Oproti tomu ale  rostou vklady a úvěry jejích klientů.

V listopadu se dostala míra nezaměstnanosti ve Španělsku na 22,6% (nejhorší v EU). Organizace pro ekonomickou spolupráci a rozvoj snížila  předpověď ekonomického růstu ve Španělsku o 0,3% pro rok 2012.

Dalším titulem v portfoliu zmíněného fondu je Telefonica S.A. (TEF). Za její akcie zaplatil Berkowitz v průměru 21 dolarů za akcii. V současné době osciluje kolem 18,5 dolarů. Za prvních devět měsíců přitom společnost zaznamenala masivní nárůst zákazníků a také zajímavý nárůst ziskovosti. Stejně tak navýšila hotovost o 11,6%. Zákazníci rostly jak v segmentu bezdrátových, tak pevných linek. Ve třetím čtvrtletí však prvně po dlouhé době vykázala ztrátu, kterou odůvodnila nutností reakce na snižování cen u konkurenčních společností. Dále se pak jeví zajímavě možnost spolupráce s Research In Motion, kdy se obě společnosti snaží rozvinout způsob plateb přes mobilní telefony. Generální ředitel Matthew  Key potvrdil, že obě společnosti jsou již blízko této možnosti plateb, kdy zákazník při nákupu již nebude muset otevřít peněženku ani pro vytažení platební karty.

 

Jak investují ostatní nestoři z Wall Street najdete na serveru Akcieatrhy.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

Út 13:01  Co očekávat od výsledků Tesly X-Trade Brokers (XTB)
Út 11:08  Graf dne - US100 (23.04.2024) X-Trade Brokers (XTB)
Út 11:07  SAP: Výsledky celkově v souladu s projekcemi Research (J&T BANKA)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688