TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  21.11.2011 08:00:24

Prezident Klaus jmenuje do funkce dvacítku nových soudců

PRAHA (MEDIAFAX) - Prezident Václav Klaus jmenuje v pondělí na Pražském hradě dvacet nových soudců, kteří tak rozšíří stavy českých a moravských obecných soudů. Agenturu Mediafax o tom informoval prezidentův mluvčí Radim Ochvat.

Na posily se tak po pondělním ceremoniálu může těšit pětice pražských obvodních soudů, na které zamíří Jan Montag, Michal Tománek, Martin Trepka, Hana Kasičová a Klára Jantošová, v metropoli bude kromě toho své povolání vykonávat také Jitka Bartáková, která posílí řady soudců Krajského soudu v Praze.

Na čerstvou krev se může kromě toho těšit také příbramský okresní soud, kam se vydá Marie Jelínková.

Dalším nováčkem v řadách soudců se po pondělku stane Martina Hiřmanová, která zamíří na Okresní soud Plzeň-město, talár na sebe začnou pravidelně navlékat také Petr Karásek a Nikola Kindlová, kteří přibudou na seznamu soudců chomutovského okresního soudu.

Spolu s hlavou státu si u příležitosti svého jmenování číší šampaňského připije také Martin Parolek a Martin Roubalík, na které už netrpělivě čeká vedení teplického okresního soudu, a Markéta Šumová, která doplní stavy Okresního soudu v Děčíně.

Své jméno z úst hlavy státu spolu s gratulací vyslechne na počátku nového týdne také Tomáš Pavlíček, který se má stát posilou týmu soudců na Okresním soudě ve Zlíně, Jana Glogarová (Okresní soud v Hodoníně), Ondřej Sekvard (Městský soud v Brně), Petr Štastný (Okresní soud v Uherském Hradišti), Zuzana Šnejdrlová, Kateřina Hajná (obě míří na Okresní soud v Přerově) a Marek Stach, kterého jako svého nového kolegu mezi sebou přivítají soudci bruntálského okresního soudu.

Nově jmenovaní soudci by měli částečně nahradit 62 svých kolegů, kteří v rámci tzv. přirozené obměny odešli z justice po předposledním jmenování loni v květnu. Za tu dobu se přitom funkce vzdalo celkem 54 soudců, dalších osm jich zemřelo. Devět soudců navíc letos oslavilo 70. narozeniny, což je věk, po jehož dovršení už zákon nedovoluje funkci soudce zastávat - tito lidé tak talár po 31. prosinci už neobléknou. Ministerstvo spravedlnosti přitom odhaduje, že dalších nejméně šest soudců se ještě před koncem roku rozhodne svůj post dobrovolně opustit.

Veronika Žižlavská, zizlavska@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688