Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  21.10.2011 09:33:16

6 defenzivních akcií do nejistých časů


Americkým akciím se zatím v říjnu daří. Od svého dna ze 3. října posílily téměř o 10 procent, prudké propady jsou pro mnoho investorů jako zázrakem zapomenuty. Pokud o víkendu dojde k dohodě na posílení evropského záchranného fondu a americké firmy budou pokračovat v dobrých výsledcích, rally může pokračovat. Ale co když ne?

Analytici nedoporučují klasické defenzivní společnosti. Investoři by se měli zaměřit na takové firmy, které jsou v současnosti relativně nízko ohodnoceny, ale mají slušný růstový potenciál. Tuto kombinaci nabízí například těchto šest firem.

Philip Morris International

Philip Morris International

Druhá největší tabáková společnost světa vlastní zhruba 16 procent trhu mimo USA. Firma se oddělila od bývalé mateřské společnosti Altria na začátku roku 2008. A právě to tabákovému gigantu prospělo. Altria se totiž specializuje pouze na Spojené státy, Philip Morris se soustředí na Evropu a Asii.

Hlavně asijské trhy firmě pomohly. Akcie jsou pro investory výhodné hlavně díky dividendě, která se v současnosti pohybuje nad 4,5 procenta.

Digital Realty Trust

Digital Realty Trust

Firma vlastní přes 5 milionů metrů čtverečních prostor. Ty jsou využívány datovými centry, mají je pronajaty internetové a jiné technologické firmy. Poptávka po datových centrech v posledních letech roste, nové technologické trendy ji poženou ještě výš. Firma chce rozšířit své plochy o 600 tisíc metrů čtverečních.

Nejde o klasickou sázku na nemovitostní kartu. Právě díky úzké svázanosti s technologickým sektorem by měla být společnost jedním z mála růstových titulů v celém nemovitostním sektoru.

Apple

Apple

Firmy jsou v posledních týdnech plné noviny - nový iPhone 4S, smrt Steva Jobse a nenaplněná očekávání analytiků v rámci výsledkové sezóny.

Apple by měl pokračovat v odkazu svého gurua a chrlit technologické vymoženosti a hračky pro dospělé jako na běžícím pásu. Firma navíc v hotovosti drží přes 70 miliard dolarů, analytici se tak nezalekli ani mírně horších výsledků za třetí kvartál.

CPFL Energia

CPFL Energia

Síť brazilských elektráren známá především investorům v USA. Pro mnohé jsou akcie společnosti nudné, ale to není případ posledních týdnů. Celému průmyslu se daří, a to je vidět i na akciích. Firma dodává elektřinu více než 6 milionům lidí.

Brazilská ekonomika je relativně stabilní, růst jen mírně zpomalil. Firma by podle odborníků měla zkusit rozšířit své služby do Spojených států. Pak by se teprve jednalo o investiční bombu. I tak je CPFL Energia s dividendou přes 6 procent dobrou investiční příležitostí.

ABB

ABB

Firma vyrábí řešení, která zvyšují efektivitu využívání elektřiny, čímž snižuje náklady. Toho využívají jak velké společnosti, tak jednotlivé domácnosti. Za léta na trhu ABB získala skvělé postavení.

Jako řada ostatních se stále více orientuje na mladé trhy. A to se ji vyplácí. Světový rozvoj elektrické sítě firmě nahrává. Dlouhodobě jde o skvělou investiční volbu.

Anketa: Do čeho teď investovat? Evropští experti radí defenzivu opřenou o dividendové tituly

 

Procter & Gamble

Procter & Gamble

Nejtradičnější defenzivní titul v seznamu. Akcie společnosti jsou oblíbené hlavně díky tomu, že jsou z necyklického sektoru a daří se jim i v době horšího vývoje ekonomiky. Tuto pozici si firma vydobila díky značkám jako Tide nebo Gillette.

Konkurence nespí, a tak musí firma investovat do udržení své pozice. Marketing je její silnou stránkou dlouhá léta. Expozice na mladých trzích se stará o růst tržeb. Po výsledcích mohou akcie zažít letošní maxima.

Medvěd, nebo býk? Těchto 7 dividendových hvězd bude zářit vždy

 


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

St   8:17  Wall Street má za sebou druhou rally v řadě ČSOB-Dealing (ČSOB-Dealing)

Přečtěte si také:

04.08.2022(Ne)recese a defenzivní akcie Patria (Patria Finance)
25.08.2021Doba cyklických, nebo defenzivních akcií? Patria (Patria Finance)
23.09.2020Je čas na investice do akcií menších firem? Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
31.03.2020Čas na resty, startup v 6 krocích a splněné sny JUDr. Lumír Schejbal (SCHEJBAL&PARTNERS)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688