Stratton Prague (Stratton Prague)
Akcie ve světě  |  11.10.2011 09:21:22

Stručné shrnutí US trhů dne 10.10.11 - největší růst za 7 týdnů

Úvodní seance týdne se vydařila, když akciové trhy zaznamenaly nejvýraznější jednodenní zisk za téměř 7 týdnů a v případě širšího indexu SP 500 došlo k nárůstu přes 3% a překonání důležité technické trendové linie 50 –ti denního pohyblivého průměru a uzavření i nad ním poprvé od července t.r.

Hlavním důvodem byl výsledek víkendového jednání Francie a Německa, resp. kancléřky Merkel a presidenta Sarkozyho o podpoře plánu na garanci rekapitalizace bank a navýšení evropského záchranného fondu EFSF. Detaily připravované koncepce mají být prezentovány do konce tohoto měsíce. Došlo rovněž k vyřešení situace banky Dexia, která bude zahrnovat znárodnění belgické větve banky a garance francouzské, belgické a lucemburské vlády za 90 mld. EUR na příštích 10 let.

Uvedené zprávy podpořily v USA finanční sektor, který jako celek posílil o více než 5% stejně jako KBW Bank Index. Nárůst o 4,5% také zaznamenal sektor energií v návaznosti na posun cen ropy nahoru.

Hlavní US akciové indexy tak skončily pondělní session s těmito stavy: DJIA 11433,20 bodů (+2,97%), Nasdaq Composite 2566,05 bodů (+3,5%) a SP 500 1194,89 bodů (+3,41%). Index volatility VIX na CBOE tak poklesl na hodnotu 33,02 USD, tj. -3,18 USD, resp. -8,78%.

Na komoditních trzích se ropa na NYMEX nachází na kursu 84,95 USD za barel a zlato je na ceně 1675,40 USD za trojskou unci. Na forexu posilovalo EUR a cross rates EUR/USD jsou na hranici 1,3641.

Dnes v after hours začíná hospodářská sezóna US veřejně obchodovatelných firem za 3.Q. Tradičně za neoficiální start se považuje report HV společnosti Alcoa (AA), kde se očekává EPS na úrovni 22 centů na akcii a příjmy mají činit 6,24 mld. USD.

Z dnešních makrodat kromě reportů NFIB o optimismu malých firem a ekonomickém optimismu IBD/TIPP bude sledovaný zejména report FOMC Minutes ve 20 hod. SEČ. Ten ukáže podrobný záznam jednání FOMC FED z 21.9. t.r., tedy jaký měli jednotliví členové komise FED přístup k přijatému opatření „operation twist“.

Na asijských trzích se odráží pozitivní closing US trhů a japonský Nikkei Average uzavřel +1,95%, HangSeng je +2,27% a čínský Shanghai Composite je -0,21%.

Indikace US futures spíše naznačují stabilizaci trhu po včerejším rally a také možnost profit takingu, tudíž DJIA je -36 bodů, Nasdaq 100 -6,50 bodů a SP 500 -5,80 bodů.

Tyto zprávy pro vás vytváří Stratton.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688