Josef Trnka (TPS)
Z domova  |  02.10.2011 15:29:54

Vláda žádné reformy nedělá.


Ministr financí se chová jako chlap! Toto tvrzení zopakoval šéf klubu TOP 09 a šéf starostů Petr  Gazdík i v dnešní Partii na Primě, když byl vyzván, aby komentoval dehonestaci  „evropských“ poslanců za ODS Miroslavem Kalouskem. Současně jeho prohlášení odsoudil, stejně jako další excesy z poslední doby, nicméně se to neobešlo, bez pověstného „ale,“ resp. „na druhé straně…“   Oponent Pavel Kováčik byl určitě ve snazší pozici a využíval této výhody až do okamžiku, kdy mu moderátor připomenul „špek,“ na který před časem skočil jeho kolega ve Sněmovně, Jiří Dolejš. Když přišla řeč na poznámku Karla Schwarzenberga o sponzorování ODS, ČSSD a KSČM ze strany ČEZu v minulosti, tak Gazdík jeho autenticitu nepotvrdil, naproti tomu Kováčik neměl povědomí o tom, že by komunisté nějaké peníze touto cestou obdrželi. V obecné rovině pak zamezení podobných cest a cestiček, ať již domnělých nebo skutečných, spatřoval v limitaci nákladů na volební kampaně, čímž by opadl zájem sponzorů na korumpování.

Pokud jde o vyrovnání nerovností ve financování velkých měst a ostatních obcí (rozpočtové určení daní), jde určitě o vděčnou látku, která může zajímat jak Pražáky, tak mimopražské a na vedlejší kolej veřejného zájmu šikovně odsunout záležitosti důležitější. Ne každý si ale uvědomí jistou licoměrnost celého klání, v němž na  Prahu sočí ti, kteří její „pohostinnost“ neodmítají a z jejíhož rozpočtu těží, ačkoli jejich domovská obec je úplně jinde. V tomto ohledu by jistě bylo zajímavé zjistit, kolik v Praze vlastně žije a pracuje skutečně rodilých Pražanů.

Robert Šlachta, ředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu, byl prvním hostem Otázek Václava Moravce. K demonstracím na Šluknovsku prohlásil, že nepokoje i jejich veřejná podpora vyhovují neonacistům. K tomu doplnil, že posledních demonstrací se neúčastní krajní pravice. Dále odmítl slučování celorepublikových policejních útvarů, přimlouval se za zachování specializace. Z ÚOOZ odejde 11 lidí a podle jeho přesvědčení budou proškolení policisté  chybět.

K hodnocení  současné politické situace a činnosti  si moderátor sezval zajímavou sestavu vybraných českých premiérů minulosti, Petra Pitharta, Miloše Zemana a Jiřího Paroubka . Když každý z nich měl v úvodu vyslovit nějaký zásadní názor na způsob vládnutí, tak první z uvedených odsoudil chápání politiky jako  boj dobra a zla, druhý akcentoval nutnost přítomnosti odborníků na postech ministrů a potřebu sjednocující ideje, poslední pak prohlásil, že politice chybí vize (sociální stát evropského typu),  měla by se dělat pro lidi s důrazem na  solidaritu. Debata probíhala vcelku konsensuálně, všichni se  zejména shodli na tom, že to co vládá vydává za reformy, reformami není.

Další informace a zajímavosti  zde, třeba DUSTERforum nebo výstavba monstertabla z cest po Čechách.


AliaShop
- prodej dovolených, stavebního spoření a hypoték, PF a připojení k internetu

Pro bližší info klikněte na malé obrázky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688