TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  21.09.2011 14:40:05

Kandidáti na šéfa ČT staví na úsporách a vlastní tvorbě (21.9.2011)

PRAHA (MEDIAFAX) - Rada ČT ve středu volí nového generálního ředitele České televize. Kandidáti ve svých proslovech hovoří především o úsporách a vlastní tvorbě.

Na úspory chce klást důraz i současný výkonný ředitel České televize Roman Bradáč, který se chce rovněž zaměřit na vlastní tvorbu. "Finanční prostředky můžeme získávat úsporami," uvedl před radními Bradáč s tím, že další cestou, kde ČT může získat peníze, jsou koprodukce.

Bradáč je podle svých slov připraven pokračovat s drobnými úpravami v restrukturalizaci České televize, kterou zahájilo předchozí vedení. Chtěl by ustanovit uměleckou radu veřejnoprávní televize a také finanční prověrku výstavby studia v Brně. Požadovaných 700 až 750 milionů korun na brněnské studio by totiž podle něj zamezilo investicím do pražského zpravodajského newsroomu.

V samotném vysílání se Bradáč hodlá vydat více cestou vlastní tvorby. Ve zpravodajství navrhuje dvě hlavní zpravodajské relace - na ČT1 a na ČT24, kde by se hlavní události vysílaly později než v současnosti.

I Dvořák přednesl před radními svou vizi úspor v České televizi. V nejbližších letech by rád ušetřil zhruba 400 milionů korun, které by poté chtěl investovat do vlastní tvorby. "Určitě bych peníze hledal ve smlouvách, které Česká televize má, u dodavatelů či šetřením na zaměstnancích," řekl Dvořák.

Dvořákovým cílem je, aby ČT přinesla pořady, které budou odrazem doby. Podle něj jsou dva důležité body, které musí Česká televize vyřešit. Prvním je krize, a to nejen finanční, ale také krize programu a vlastní výroby. "Druhým významným projektem je návrh nového kanálu zaměřeného i na dětské pořady," dodal Dvořák.

I další z kandidátů - Hynek Chudárek - hovořil před radními o úsporách. Už dříve prezentoval, že by, pokud se stane šéfem ČT, mělo z České televize odejít zhruba 500 lidí z celkových 2800 zaměstnanců. V České televizi je podle něj přezaměstnanost a musí to vnímat i odboráři.

Chudárek hodlá stavět i na úsporách ve vrcholovém managementu, když chce devítičlenný management ČT, a to včetně šéfů TS Brno a TS Ostrava. "Nechci ale dělat žádný hurá styl, který by vyhnal lidi z televize do ulic. Využil bych i odchodů do důchodu," řekl Chudárek.

V případě svého úspěchu dále plánuje například kontrolu režijních nákladů i výběru koncesionářských poplatků. Chudárek dále radním připomněl, že v soukromém systému uspěl a že je úspěšným manažerem a rád by uspěl i v České televizi.

(Ke zprávě vydává agentura Mediafax foto)

Tomáš Králíček, kralicek@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688