TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  21.09.2011 02:45:05

PROFIL - Dvořák: Nejsem jen pouhým nájemným manažerem (21.9.2011)

PRAHA (MEDIAFAX) - Rada České televize (ČT) ve středu zvolí nového šéfa České televize. Agentura Mediafax přináší profil jednoho z finalistů - Petra Dvořáka.

Bývalý generální ředitel televize Nova Petr Dvořák založil po roce 1989 agenturu B.I.G, která vyrábí firmám výroční zprávy. V roce 1999 vstoupil do skupiny PPF, kde byl odpovědný za rozvoj Expandia banky, která nyní funguje pod názvem eBanka. Právě PPF odstartovala Dvořákovu kariéru v médiích, když v roce 2002 převzala vedení televize Nova. V roce 2003 se Dvořák stal ředitelem nejsledovanější tuzemské televize.

Dvořák má za to, že Česká televize musí udělat "krok do digitální budoucnosti" slovem "krok" míněny hodnoty kvalita, respekt, odvaha a kreativita -, aby se odlišila od svých komerčních protějšků.

"Moje motivace stát se generálním ředitelem právě téhle televize je jednoduchá. Je to pro mne veliká profesní, ale zároveň i osobní výzva. Možnost ukázat, že nejsem jen pouhým nájemným manažerem, ale člověkem, který dokáže pochopit přesah, který veřejnoprávní televize vytváří, který svým konáním a prací může přispět nejen ke změně České televize jako instituce, ale prostřednictvím České televize i ke změně společnosti, k posílení jejích demokratických principů, k pochopení kultury a historie národa i k nepřímé výchově současné mladé ‘facebookové‘ generace," uvedl Dvořák v motivačním dopise v rámci výběrového řízení na generálního ředitele České televize.

Úkolem vrcholového manažera kterékoliv významné instituce nebo firmy je podle Dvořáka hlídat ekonomiku a finance a zajišťovat podmínky bezchybného provozu. "V případě České televize se k tomuto ‘samozřejmému základu‘ přidává úkol neméně významný, a to vytvářet takové podmínky pro tvůrce, aby byli schopni přinášet a vyrábět pořady, které budou v sobě odrážet a naplňovat základní vlastnosti zmíněné v mém projektu kvalitu, respekt, odvahu a kreativitu. Pokud budou Českou televizi řídit takoví manažeři, potom bude Česká televize institucí s tou vážností a významem, který si zaslouží," dodal v závěru motivačního dopisu Dvořák.

Dvořák se narodil v roce 1964 v jižních Čechách. Vystudoval technickou kybernetiku na ČVUT, na University of Chicago v USA získal titul MBA. Dvořák je vášnivý snowbordista a zhruba čtyřikrát do roka hraje na elektrickou kytaru v rockové skupině Brumloboys, rád cestuje. Je rozvedený, má čtyři dcery.

Tomáš Králíček, kralicek@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

19.10.2011Xstrata zveřejnila informace o produkci za Q3 2011 (nový profil společnosti) FINANCE Zlín, a.s. (FINANCE Zlín, a. s.)
21.09.2011Jak obchodovala Amerika 21. 9. 2011 Grant Capital (Grant Capital)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688