Roman Skalický (Lutherus)
Akcie v ČR  |  06.09.2011 10:55:24

Po medvědím řádění opatrná korekce


Negativní nálada, kterou na burzovní parkety přinesla v závěru minulého týdne horší makodata z ekonomiky USA, rozpoutala poklesy napříč jednotlivými burzovními parkety. Medvědí náladu investorů dále prohloubila nejistota z dalšího vývoje dluhové krizeEvropě, která by se mohla nadále zhoršovat. Včerejší obchodování tak zakončilo v rámci Evropy s výrazně záporným výsledkem. Trhy USA a Kanady byly z důvodu svátku zavřené.  K negativnímu sentimentu se přidali i investoři v Asii a druhým dnem tohoto týdne navázali na předchozí výprodeje svých portfolií, ovšem poklesy již nebyly tak dramatické. Zahájení obchodní seance v rámci Evropy je již ve znamení korekce předchozího poklesu a klíčové indexy se pohybují v  mírně kladných úrovních.

Rovněž BCP Praha v úvodu částečně koriguje včerejší ztráty a zajímavé ceny jednotlivých titulů po včerejším výrazném poklesu lákají investory k opatrným nákupům. Index PX se tak aktuálně, krátce po 10. hodině nachází na úrovni 977,10 bodů (+0,65 %).

V rámci segmentu SPAD nejvýrazněji posilují akcie NWR (159,30 , +1,46 %), KITD (167,86 , +1,02 %) a Telefónica O2 (377,00 , +1,07 %). Akcie společností AAA, Fortuna, Pegas Nonwovens, Philip Morris a Unipetrol jsou do současné doby bez obchodu, ostatní společnosti posilují do 0,6%.

Z důvodu nemožnosti rychlého vyřešení situace v rámci EU se domnívám, že nervozita a nejistota na trzích bude převládat i v následujících dnech v závislosti na makrodatech a zprávách o vývoji situace v rámci řešení dluhové krizeEvropě. S ohledem na čtvrteční vystoupení B. Obamy se však nabízí spekulace na krátkodobé posílení trhů.

 

Ing. Milan Andrys

LUTHERUS s.r.o.

 



Tyto zprávy pro vás vytváří Lutherus s.r.o. investiční zprostředkovatel registrovaný Českou národní bankou

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

Čt 17:45  Růst cen akcií a cena za riziko Patria (Patria Finance)
Čt 16:44  Akciové trhy: Evropské trhy většinou rostly - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Čt 11:38  Pilulka: Prodej aktivit v Rakousku společnosti Vamida Research (J&T BANKA)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste