TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  22.08.2011 02:13:47

Kandidáti na generálního ředitele České televize budou v pondělí odevzdávat přihlášky (22.8.2011)

PRAHA (MEDIAFAX) - Už v pondělí 22. srpna mohou kandidáti na generálního ředitele České televize odevzdat od 9:00 do 16:00 na sekretariát Rady ČT své přihlášky. Ty budou následující den za účasti právníků a zástupců Rady ČT otevřeny a 24. srpna dostanou materiály členové Rady ČT k prostudování.

"Přihlášky mohou zájemci o zařazení do výběrového řízení na generálního ředitele České televize odevzdat pouze v pondělí 22. srpna," uvedl pro agenturu Mediafax nový šéf Rady ČT Milan Uhde s tím, že následující den, tedy v úterý 23. srpna, se budou za účasti právníků a zástupců Rady ČT obálky s přihláškami otevírat.

"Projekty ale zveřejňovat nebudeme. Je k tomu potřeba souhlas jednotlivých kandidátů. Zřejmě ale budeme právě souhlas přihlášených se zveřejněním projektů projednávat na nadcházejícím jednání rady, tedy ve středu 24. srpna," řekla pro agenturu Mediafax místopředsedkyně Rady ČT Dana Eklová.

Ve středu 7. září televizní radní zúží počet kandidátů na pět, z nichž potom radní vyberou ve středu 21. září nového ředitele. Po přechodnou dobu mezi odstoupením dosavadního generálního ředitele Jiřího Janečka a nástupem nového generálního ředitele povede ČT nynější Janečkův provozní šéf Vladimír Karmazín. Rada České televize vyhlásila výběrové řízení na generálního ředitele České televize v polovině července.

Sama Eklová je ale podle svých slov toho názoru, že by se projekty zveřejnit měly. "Myslím si a za sebe říkám, že bychom měli zveřejnit alespoň projekty posledních pěti kandidátů, z kterých pak budeme nového ředitele vybírat. Jsem pro jejich zveřejnění, aby bylo výběrové řízení transparentní," sdělila Eklová.

Svůj zájem účastnit se výběrového řízení na generálního ředitele ČT zatím potvrdili tři kandidáti. Bývalý generální ředitel televize Nova Petr Dvořák, výkonný ředitel hudební TV Óčko Hynek Chudárek a šéfdramaturgyně vývoje programu ČT Alena Müllerová. V médiích se spekuluje i o dalších jménech, a to o řediteli zpravodajství ČT Romanu Bradáčovi a výkonném řediteli oddělení nových médií v ČT Milanu Fridrichovi.

Právě Rada ČT má za úkol zvolit nového generálního ředitele po Jiřím Janečkovi, který začátkem června oznámil, že se ke konci srpna ze zdravotních důvodů vzdá své funkce. Rada schválila harmonogram výběrového řízení na svém zasedání 13. července.

Janeček pracoval v České televizi od roku 1989 v Redakci zpravodajství ČT nejprve jako redaktor krajského vysílání, později moderoval hlavní zpravodajskou relaci Události, byl vedoucím moderátorů a od prosince 2002 pověřeným ředitelem zpravodajství. V červenci 2003 byl Radou ČT jmenován generálním ředitelem ČT. Své působení ve vrcholné manažerské pozici v televizi veřejné služby obhájil také v červenci 2009.

Rada ČT má 15 členů. Jejich funkční období je šestileté, každé dva roky se obmění třetina členů. Mají za úkol například jmenování a odvolávání generálního ředitele.

Tomáš Králícek, kralicek@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688