TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  17.08.2011 14:55:05

Soud souhlasil s prodejem Sazky (17.8.2011)

PRAHA (MEDIAFAX) - Městský soud v Praze ve středu souhlasil s návrhem insolvenčního správce Sazky Josefa Cupky prodat loterijní firmu Sazka ve výběrovém řízení. Vyplývá to z internetové verze insolvenčního rejstříku.

"Soud vyslovuje souhlas s tím, aby insolvenční správce Josef Cupka zpeněžil jedinou smlouvou podnik dlužníka-společnosti Sazka mimo dražbu na základě výběrového řízení," konstatoval ve verdiktu soud.

Podle návrhu insolvenčního správce loterijní firma nepůjde do dražby, ale bude vypsáno výběrové řízení. V něm budou muset zájemci složit předem jistinu ve výši půl miliardy korun. Jak Cupka minulý týden uvedl, dražba má spoustu úskalí a zdržovala by. Výběrové řízení je podle něj průhledné stejně jako dražba a dává možnost postupovat rychleji. Postup prodeje schválil i věřitelský výbor firmy.

"Josef Cupka výběrové řízení vyhlásí během několika dnů," konstatovala mluvčí Sazky Lenka Tichá.

"Podmínky výběrového řízení jsou zcela transparentní a neobsahují žádná zásadní omezení nad rámec insolvenčního zákona, která by mohla eliminovat jakékoli potenciální zájemce o Sazku. Do výběrového řízení se tak mohou přihlásit všichni seriózní zájemci jak z České republiky, tak i ze zahraničí. Sazku získá ten, kdo nabídne nejvyšší cenu. Žádné jiné kritérium nebude posuzováno," dodala mluvčí.

Podmínky prodeje jsou podle ní předem jasně nastaveny tak, aby nemohlo dojít k jakémukoli zpochybňování čí záměrnému prodlužování nebo blokování prodeje loterijní společnosti. Zájemci o koupi společnosti si mohou vyžádat základní informace o firmě během následujících třech týdnů od středečního vyhlášení tendru.

"Pokud budou mít vážný zájem o účast ve výběrovém řízení, musejí složit kauci ve výši 500 milionů korun. Po jejím složení obdrží velmi podrobné více než 800 stránkové informační memorandum, které obsahuje veškeré informace o Sazce v rozsahu a hloubce odpovídající standardnímu Due diligence," upřesnila Tichá.

Dotyčné subjekty pak nejpozději do pěti týdnů od vyhlášení výběrového řízení musejí insolvenčnímu správci předložit závaznou nabídku včetně podpisu kupní smlouvy ze strany zájemce. Nabídnutá kupní cena musí být v okamžiku předložení nabídky složena v plné výši na pro tyto účely speciálně určeném vázaném bankovním účtu.

"Uzavřené kupní smlouvy vstoupí v účinnost v okamžiku, kdy vítěz výběrového řízení získá k převodu majetku souhlas Úřadu pro hospodářskou soutěž ČR, popř. kompetentního úřadu EU v případě, že vítěz výběrového řízení nebude českým subjektem," doplnila mluvčí.

Libor Popela, popela@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688