TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  17.08.2011 10:55:05

Ministři TOP 09 opustili jednání vlády, důvodem jsou Bátorovy výroky (17.8.2011)

PRAHA (MEDIAFAX) - Výroky personálního ředitele ministerstva školství Ladislava Bátory na adresu ministra zahraničí Karla Schwarzenberga (TOP 09) vedly k odchodu ministrů za TOP 09 ze středečního jednání vlády. Agentuře Mediafax to sdělil zdroj obeznámený s jednáním vlády.

Bátora na svém facebookovém profilu pronesl na adresu ministra zahraničí Karla Schwarzenberga (TOP 09) drsná slova: "Chudáček starej… To se mu to bezostyšně prská, když ví, že ho přinejmenším ze tří důvodů nemohu vyzvat na souboj...".

Reagoval tak na Schwarzenbergova slova, kdy si vicepremiér a šéf české diplomacie v kauze pochodu gayů a leseb Prahou postěžoval, že si na Bátorovo odvolání nikdo netroufá a dodal: "Hodí se tam s odpuštěním jako pazdeří k jisté části těla…".

"Ministru Miroslavu Kalouskovi (TOP 09) se asi zdá, že v koalici je už příliš dlouho klid a nebezpečně dělná atmosféra. Omluva Karlu Schwarzenbergovi za Bátorovy výroky je ale nepochybně na místě," uvedla vicepremiérka a místopředsedkyně VV Karolína Peake.

"Oceňuji premiéra, že se nenechal vtáhnout do žabomyších sporů a vláda pokračuje a pracuje a uvědomuje si odpovědnost za chod státu, zejména ve světle současné celosvětové ekonomické situace a nejistoty," zmínil místopředseda VV Tomáš Jarolím a dodal: "Naopak jsem překvapen, že hloupoučká prohlášení pana Bátory tak popudila pana ministra Kalouska, ministra, který zaměstnává odsouzeného a trestaného za daňový delikt Radka Šnábla a usilovně hájil kontroverzního Martina Bartáka, proto mu jeho rozhořčení příliš nevěřím."

Ministr školství Josef Dobeš (VV) agentuře Mediafax vzkázal, že se k případu svého personálního ředitele a reakci ministrů TOP 09 vyjádří až po konci středečního jednání vlády, které dál pokračuje. Dobeš už dříve Bátoru několikrát hájil s tím, že je to dobrý národovec a katolík. Právě jeho personální ředitel má v rukou propuštění 23 procent úřednických pracovníků na ministerstvu školství.

Ladislav Bátora je předsedou kontroverzní iniciativy D.O.S.T. Ministři za TOP 09 odmítají usednout s Josefem Dobešem dál k jednomu stolu bez toho, aby svého vysokého úředníka odvolal.

Petra Hrubá, Jan Kálal, hruba@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688