Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Akcie v ČR  |  04.08.2011 10:30:52

Provozní zisk J&T Banky vzrostl o 27 %

J&T Banka dosáhla k 30. 6. 2011 podle IAS/IFRS čistého zisku 233 milionů korun. Ve srovnání s minulým rokem jde o 14% nárůst. Provozní zisk překročil 384 milionů korun a meziročně vzrostl o 27 %. Provozní výnosy banky stouply o 22 %.

 

„Pozitivně vnímáme především zdvojnásobení čistých výnosů z poplatků a provizí.“ Uvádí k vývoji Igor Kováč, finanční ředitel J&T Banky a dodává: „Plníme tím jeden z našich strategických cílů, a to růst podílu poplatků na celkových výnosech banky.“ Jejich podíl vzrostl z 8 % v prvním pololetí 2010 na

14 % ve stejném období letošního roku.

 

Stále nejvýznamnějším poplatkovým výnosem jsou pro J&T Banku poplatky z obchodování s cennými papíry. Zvyšuje se ale také význam poplatků z emisních programů pro klienty a z úvěrových obchodů. „Tyto oblasti spolu se správou klientských aktiv považujeme za strategické i pro další rozvoj banky v budoucnu,“ komentuje Igor Kováč.

 

Část volné likvidity banka umístila na finančních a kapitálových trzích. Výnosy z obchodování vzrostly téměř o 50 % na 62 milionů korun. Zatímco administrativní náklady jsou na úrovni minulého roku, personální náklady se zvýšily o třetinu. Jen od začátku roku vzrostl počet klientů banky o 5 700 na téměř 18 300. „Velmi nás těší zájem klientů o naše produkty a věříme, že jsou spokojeni i s kvalitou a flexibilitou našich služeb. Také z tohoto důvodu jsme personálně posílili zejména obchodní a klientské oddělení,“ uvádí Igor Kováč. Počet zaměstnanců banky meziročně stoupl o 71 na 407.

 

Bilanční suma J&T Banky překročila 54 milionů korun, stoupla tedy za 12 měsíců o 19 %. Růst bilance byl tažen především vklady klientů. Objem vkladů dosáhl za první pololetí 47 miliard korun, což je meziročně o 20 % více. Na straně úvěrů J&T Banka nezaznamenala za prvních šest měsíců letošního roku tak významný nárůst jako v minulosti. Igor Kováč k tomu ale podotýká: „Očekáváme, že vzhledem ke schváleným úvěrům, které mají být čerpané v nejbližších týdnech, a novým projektům, jejichž schvalování právě probíhá, by objem úvěrů ke konci roku mohl atakovat hranici 30 miliard korun.“

 

Banka je připravena aktivně financovat projekty klientů, což prokázala také navýšením základního kapitálu o 350 milionů korun. To proběhlo letos v červenci. Kapitálová přiměřenost banky byla k 30. 6. 2011 na úrovni 12 %.

Konsolidované výsledky J&T BANKY, a. s., k 30. 6. 2011 podle IFRS

Petr Málek
J&T BANKA, a. s
ředitel odboru marketingu 

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688