TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  04.08.2011 10:10:16

Tržby T-Mobile Czech Republic dosáhly 13,4 miliardy Kč (4.8.2011)

PRAHA (MEDIAFAX) - (Zprávu jsme rozšířili od 6. odstavce o další podrobnosti)

Tržby společnosti T-Mobile Czech Republic za první pololetí tohoto roku dosáhly 13,4 miliardy , meziročně o 8,7 procenta méně. Firma to sdělila ve čtvrtek.

Počet zákazníků firmy se k 30. červnu 2011 držel na 5,4 milionu, přičemž 52 procent má uzavřenu smlouvu. Celkové integrované tržby za prvních šest měsíců roku dosáhly téměř 13,4 miliardy , což představuje meziroční pokles o 8,7 procenta. Tržby z mobilních služeb pak přesáhly 12,4 miliardy korun. Ukazatel EBITDA (zisk před úroky, zdaněním, odpisy a amortizací) se přiblížil 6,7 miliardám (pokles o 5,2 procenta), EBITDA marže z celkových tržeb je na úrovni 50 procent.

„Dosažené výsledky věrně zrcadlí podmínky českého trhu,“ komentoval generální ředitel firmy Milan Vašina. „Zákazníci aktivně optimalizují své tarify a učí se využívat nové služby. Jejich ceny trvale klesají, což se logicky odráží i na tržbách a dalších finančních ukazatelích,“ dodal.

Významný pokles cen odráží průměrná měsíční útrata za mobilní telekomunikační služby (ARPU). Ta činila v prvním pololetí 381 , což je o 9,5 procenta méně než v prvním pololetí loňského roku. Podíl nehlasových služeb na tržbách z mobilních služeb lehce vzrostl o jeden procentní bod na 24 procent v porovnání s první polovinou loňského roku.

K 30. červnu 2011 T-Mobile registroval 5,4 milionu zákazníků, tedy přibližně tolik, co před rokem. Neustále rostoucí podíl zákazníků, kteří využívají některý z paušálních mobilních programů, přesahuje 2,8 milionu, což představuje 52 procent z celkové základny. Průměrný měsíční podíl zákazníků, kteří přestali používat služby operátora (churn), se drží na 1,3 procenta.

V prvních šesti měsících T-Mobile představil 22 novinek v oblasti produktů a služeb. Naprostá většina z nich byla z oblasti datových služeb. Během prvního pololetí letošního roku T-Mobile uvedl například nabídku chytrých telefonů za zvýhodněné ceny, rozšířil datovou nabídku například o časově omezené balíčky mobilního internetu jak pro tarifní zákazníky, tak pro zákazníky s předplacenou kartou.

T-Mobile i v prvním pololetí významně investoval, a to především do pokrytí vysokorychlostní 3G sítě. To přesáhlo ke konci června 50 procent populace ČR. Zároveň byly spuštěny první sdílené vysílače v rámci smlouvy s firmou Telefónica.

T-Mobile je členem mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom. Společnost T-Mobile Czech Republic působí na českém trhu od roku 1996. Je operátorem veřejné mobilní komunikační sítě ve standardu GSM a UMTS. Od 1. ledna 2008 T-Mobile nabízí také fixní datové a hlasové telekomunikační služby. Od roku 2009 společnost rozšířila nabídku o ICT služby a od listopadu 2010 nabízí také satelitní T-Mobile Televizi.

Libor Popela, popela@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688